Spiritualitate

Zonele cu cea mai mare încărcătură spirituală unde se produc apariții divine

Se spune că, Dumnezeu a fixat pe planetă anumite zone care au o încărcătură spirituală deosebită. În aceste locuri se produc viziuni sau apariții divine. Franța, Mexic, Spania, sunt câteva astfel de locuri.

Unele persoane sunt sceptice în ceea ce privește aceste apariții. Le consideră simple halucinații. Și totuși, au fost cazuri care au uimit chiar și pe cei care minimalizează aceste apariții. Un student la Cambridge a povestit că, într-o noapte a avut parte de trei apariții ale unui coleg de-al său.

Acesta se afla într-o apă și căuta să se salveze. Dimineața, tânărul l-a sunat pe prietenul său pentru a-i povesti cele întâmplate. A afla cu stupoare că acesta se înecase.

Aparițiile îmbracă forme diferite, unele sunt divine, altele iau forma demonilor, altele sunt ale unor persoane decedate sau vii. La o interpretare atentă, toate acestea au un mesaj pe care uneori îl înțelegem, alteori nu.

Unele persoane au avut experiențe olfactive, mirosuri deosebite, altele tactile sau auditive. S-a pus întrebarea care este cauza acestor apariții. Unii specialiști consideră că stimuli de natură necunoscută acționează asupra mentalului nostru. Alții susțin factori de natură obiectivă, subiectivă sau telepatici, în cazul studentului la Cambridge.

Apariția Sfintei Fecioare la Fatima a devenit celebră prin faptul că, mesajele transmise au devenit realitate, în timp. Mesajele făceau referire la războiul care avea să să se producă, la Rusia, la comunismul care urma să pună stăpânire pe o parte din lume, la atentatul asupra Papei.

După atentatul din 13 mai 1981, asupra Papei, Vaticanul a hotărât să facă publice aceste mesaje. S-au dovedit de o exactitate remarcabilă.

Celebra eroină franceză, Jeanne d Arc, a fost arsă pe rug în anul 1431. Ea a fost acuzată de erezie. Toate acțiunile pe care le-a făcut au fost transmise de vocea care a călăuzit-o de la vârsta de 13 ani.

Unii istorici o consideră un caz patologic, alții din contră, fenomen. Vechiul Testament descrie viziunile pe care Moise le-a avut, primind mesaje de la îngerul trimis de Dumnezeu. Așa a apărut termenul de teofanie sau apariția lui Dumnezeu. În Biblie apar mai multe forme de teofanie, apariții antropomorfice, înfățișări ne-antropomorfice, vorbire directă, întrupări.

Un caz celebru este cel al lui Petre Lupu din Maglavit. Mulți s-au întrebat dacă a fost escrocherie sau adevăr. Un lucru este cert, după aceste viziuni, Petre Lupu, ciobanul gângav, a început să vorbească și să audă. Discursul lui a atras sute de mii de oameni. Se spune că, mulți oameni s-au vindecat la Maglavit.

DUMNEZEU Zonele cu cea mai mare încărcătură spirituală unde se produc apariții divine

Nu știm cât adevăr și câtă minciună a fost în acest caz. Nu ne rămâne altceva decât să așteptăm minuni și să credem în ele.

loading...
Comments
To Top