Take a fresh look at your lifestyle.

Templul Osirion

0

Printre numeroasele construcții antice din Egipt este și Templul Osirion. Acesta este de o frumusețe arhitecturală incredibilă și este ornat cu elementele primordiale ale creației, printre care și Floarea Vieții.

Localizare

Situat în apropierea orașului antic Abydos, din Egiptul Modern, Templul Osirion sau Osireon reprezintă un atribut important al civilizației antice egiptene. Abydos este unul dintre cele mai vechi orașe ale Egiptului antic, în amonte de Teba, important centru religios al cultului lui Osiris în timpul Regatului Mijlociu(2040-1730 î.C.).

Structură și elemente misterioase

Templului Osirion a fost descoperit în 1902 de către arheologii, Flinders Petrie și Margaret Murray, care realizau excavații la celebrul templu al lui Seth I. Templului din Abydos este situat în prelungirea templului lui Seth I și din acest motiv a fost foarte ușor de cercetata. Atunci când se realizau săpături în templul principal, arheologii descopereau părți importante din cel secundar.

Templul OsirionStructura sa constă într-un coridor boltit, care, pornind de la templul lui Seti I, ajunge în anticameră, un pasaj scurt care se conectează cu camera centrală mare și ultima cameră paralelă cu anticamera. Osirion este, de asemenea, cunoscut ca mormântul lui Osiris, în timp ce templul lui Seti este cunoscut ca templul lui Osiris.

Un prim fapt misterios este că fundația acestui templu este cu circa 15 metri mai jos decât fundația oricărei construcții antice din Egipt. Arheologii au cercetat minuțios acest aspect și au ajuns la concluzia că  singurul motiv pentru care templul se afla la acea adâncime este faptul că de-a lungul timpului, în jurul zidurilor s-au depus sedimente. Acest aspect este unul de-a dreptul bizar și incredibil pentru că la un calcul ulterior s-a stabilit că sedimentele depuse în jurul templului demonstrează faptul că acesta nu a fost construit în timpul lui Seth I, adică acum 4500 de ani, ci cu circa 12.000 de ani în urmă.

Loading...

Arheologii nu pot spune cu exactitate când și de către cine a fost ridicat acest templu. Totuși, conform scrierilor lui Strabo, un geograf și filosof grec, templul Abydos a fost construit din același material precum Labirintul de la Hawara. Cu toate acestea, există numeroși arheologi care susțin că acest templu nu este opera egiptenilor, ci ei l-au găsit acolo.

Floarea Vieții – Templul Osirion

Unul dintre cele mai bizare simboluri, care se regăsește în Templul Osirion este Floarea Vieții. Floarea vieţii este numele unei figuri geometrice care este compusă din cercuri egale, suprapuse, care formează un pattern sub forma unei flori. Cea mai comună reprezentare este asemănătoare cu structura unui hexagon, înconjurat de un cerc larg. Acesta este un simbol reprezentativ al creației și al iluminării.

Elveţianul Nassim Haramein, un auto-didact deja notoriu în cercurile ştiinţifice, propune o investigare mai atentă a problemei. Cercetând acest simbol, Nassim descoperă un lucru care ridică mari semne de întrebare: tehnică folosită la crearea acestui simbol din Abydos nu se poate reproduce folosind mijloacele ştiinţei de astăzi.

floarea vietii

Tehnică folosită în Abydos este intradevar o tehnică laser necunoscută. Arsură s-a realizat prin penetrarea mineralului. “Dacă încerci să tai o felie din piatră, simbolul se poate încă vedea”, explica domnul Nassim. Savantul este intrigat de nonşalanta arheologilor de pe platoul Gâza. Aceştia n-au pomenit de acest caz şi nici nu recunosc multe alte dileme inexplicabile din Egipt.

„Acesta este un simbol foarte străvechi care a fost găsit pe un stâlp de granit al Templului Osirian din Abydos, Egipt. De ce acest obiect, acest desen, care se găseşte pe un stâlp de 100 de tone din mijlocul acelui templu nu apare în niciuna din cărţile de istorie sau de arheologie?”

Așadar, nu doar sedimentele din jurul templului ridică semne de întrebare cu privire la originea sa, ci și această Floare a Vieții, care este executată printr-o tehnică neînțeleasă încă de omul modern. Cine a ridicat acest templu și când? Aceasta întrebare rămâne încă fără un răspuns clar.

Resurse

Descoperirea misterioasa din templul Abydos

Top 10 creaţii terestre atribuite extratereştrilor

loading...