Descopera

Templul Kailasa, construit cu o tehnologie necunoscută?

Templul Kailasa este una dintre cele mai fascinante construcții de pe planeta noastră. Este construit dintr-o singură stâncă și nimeni nu poate explica ce fel de tehnologie s-a folosit.

Templul Kailasa este situat în India. A fot construit încă din cele mai vechi timpuri dintr-o stâncă imensă, care a fost cioplită de sus în jos. Templul Kailasa face parte din monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peştera Ellora din India. Peştera din Ellora se află în statul indian Maharashtra. 12 temple din acest complex arhitectural sunt budiste, două sunt jainiste, iar celelalte sunt hinduse.

La prima vedere templul Kailasa pare desprins dintr-o altă lume, dar arheologii susțin că a fost sculptat cu unelte tradiționale la începutul secolul al VIII-lea. Această afirmație nu este pe placul tuturor pentru că există voci, care susțin că scultrarea sa de sus în jos ar fi imposibilă cu ajutorul unor dalte și ciocane clasice.

În timpul excavărilor, între 150.000 şi 200.000 de tone de rocă solidă au fost îndepărtate. Unii istorici consideră că o astfel de cantitate ar fi putut fi excavată în câteva zeci de ani.

O legendă medievală spune că înainte ca templul să fie construit, regele era grav bolnav. Soția sa se ruga la zei pentru ca regele să fie salvat și iertat de toate păcatele sale. Drept ofrandă a dorit să construiască un templu măreț. Singura problemă era că niciun arhitect nu a dorit să preia lucrarea pentru că trebuia terminată într-un timp extrem de scurt.

Kokasa, un arhitect mai puțin cunoscut, i-a spus reginei că este capabil să termine să termina templul într-o săptămână. Și așa a și făcut. S-a apucat să sculpteze, iar după numai șapte zile templul era pregătit pentru a primi oamenii ca să se roage zeilor.

loading...

Templu Kailasa - Templul Kailasa, construit cu o tehnologie necunoscută?

Localnicii păstrează o tradiție precum că acest templu trebuie să transmită infinitul universului lumii noastre mărginite. Adică, este un fel de intrare în universul necuprins.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top