TEMPLELE MEGALITICE PRODUC MODIFICĂRI ALE CONȘTIINȚEI

TEMPLELE MEGALITICE PRODUC MODIFICĂRI ALE CONȘTIINȚEI

În arheologie se utilizează de câțiva ani un nou instrument, cu ajutorul căruia specialiștii speră să elucideze anumite mistere.

Vechile monumente, cum ar fi piramidele, au o anumită acustică și emit sunete. Fenomenul nu este elucidat, dar cercetătorii sunt convinși că sonarul îi va ajuta să dezlege anumite mistere. Cu ajutorul sonarului a fost descoperită sala de sub Marea Piramidă, unde erau depozitate documente importante privind originea umanității.

Cercetătorii japonezi au fost primii care au utilizat sonarul în platoul Gizeh. Au mai fost detectate mase metalice și surse de radioactivitate.

Ciudata acustică de la piramidele din Egipt i-a făcut pe cercetători să afirme că sunetul a avut o importanță primordială în vechile culturi.

Același interes pentru sunet îl au șamanii, dar și preoții tibetani. Pentru vechii sumerieni sunetul era cel mai important lucru. Cuvintele se formau în funcție de rezonanța lor și nu din alte considerente.
În culturile preantice incantația era obligatorie în toate ritualurile.

Cercetătorii au măsurat și analizat acustica și sunetele emise de Pământ. El cântă în fa diez. Puse cap la cap, toate aceste informații, s-a constatat că templele subterane din Sicilia și Malta au o acustică deosebită. Aceeași situație pentru Șinca Veche, România.

Se spune că mayașii aveau capacitatea cu ajutorul sunetelor de a impresiona pietrele. Piatra avea capacitatea de a înmagazina informația și o reactiva, în caz de necesitate.

Piatra este un disc care stochează informații. Pentru a ajunge la performanța de a primi informații de la pietre trebuie activată emisfera dreaptă a creierului, cea care este responsabilă de emoții și creativitate.

Specialiștii susțin că templele megalitice produc modificări ale conștiinței. Nivelul vibrațiilor poate ajunge la 110 Hz și deplasează activitatea cerebrală către cortexul prefrontal, antrenând o dezactivare a activității emisferei stângi, răspunzătoare de rațional și logică.

Specialiștii au realizat un test pe 30 de persoane. Frecvențele au alternat între 90 și 110 Hz. La 110 Hz, activitatea emisferei stângi s-a diminuat.

Se spune că atlanţii cunoșteau sonologia, știința sunetului, pe care o utilizau în călătoriile lor interioare.
Balenele, delfinii, emit sunete care este o muzică misterioasă. Pentru popoarele preantice sunetul era magic.
Pentru omul modern limbajul a luat locul sunetului. Este o evoluție sau o involuție?

Preoții tibetani ajung în transă datorită sunetului, respectiv a frecvenței, texturii, culorii și ritmului sunetului.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This