The news is by your side.

Televizoarele Smart, instrumente de spionaj modern

0

O teorie a conspirației spunea că în viitor omul o să ajungă să fie spionat și în cele mai intime locuri ale casei sale. Astfel, omul liber, care putea să facă orice își dorea fără ca nimeni să știe, urma să se transforme într-un sclav modern urmărit în toate acțiunile sale. Această teorie a conspirației părea de-a dreptul incredibilă și nimeni nu s-ar fi gândit vreo dată ca într-o bună zi intimitatea noastră va dispărea chiar și după ce am închis bine ușa cu cheia și ne-am baricadat în propria casă.

O firmă de securitate americană a descoperit o eroare de soft la așa-numitele televizoare inteligente sauSmart Tv„. După cum știm foarte bine, aceste televizoare au încorporate camere de filmat cât și microfoane. De asemenea, se pot conecta la internet, ceea ce le conferă o arie mai mare de utilizabilitate. Eroarea de soft detectată de firma de securitate face ca aceste televizoare să devină unelte de spionaj pentru hackeri sau oricine altcineva.

Specialiştii acestei companii, au instalat un soft special, în mai multe televizoare de tipul Smart, și au reușit să-i spioneze pe posesorii acestora. Au înregistrat chiar și imagini și sunete pentru a demonstra cât de periculoase devine aceste televizoare în clipa în care cineva din exterior reușește să le controleze.

Instalând un simplu program, hackerii ajung să controleze televizorul și să ne spioneze în casele noastre. Ei pot să ne vadă și să ne audă, fără ca cineva să-şi dea seama.„, a declarat Luigi Auriemma co-fondator al companiei de securitate.

smart-tv Televizoarele Smart, instrumente de spionaj modern

Vestea bună este că pentru a putea spiona cu ajutorul televizorului Smart, hackerii au nevoie să cunoască adresa de ip a dispozitivului. Pentru aflarea adresei de ip, hackerii trebuie să spargă rețeaua WiFi la care este conectat televizorul. Din această cauză, toți cei care folosesc astfel de rețele trebuie să le securizeze cât mai bine dacă nu vor să cadă pradă spionajului și să-și găsească filmările cu cele mai intime momente pe internet.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și