Descopera

TATUAJUL, SEMN AL DIAVOLULUI SAU SEMN SACRU

În anul 1991, în Alpii italieni a fost descoperit sub un strat de gheață corpul mumificat al unui vânător din neolitic. Ca și vechime, s-a estimat că mumia datează de acum 5000 de ani. Când a fost analizată, s-a constatat că aceasta prezenta pe piele desene stilizate care semănau cu tatuajele.

Despre Polinezia se spune că este țara cu cele mai multe tatuaje. Tatuajele nu sunt considerate un semn estetic. Ele fac diferența intre indivizi în funcție de categoria socială din care fac parte. Cei care fac parte din clasele sociale elevate au tatuaje pe gambă. Cei din clasele inferioare au tatuaje pe brațe.

Tatuajul are și o conotație de sacralitate. Există un adevărat cult al tatuajelor. Tatuajele sunt făcute până la vârsta de pubertate. Un tânăr nu se poate căsători dacă nu are un astfel de tatuaj.

Tatuajul se realizează cu ajutorul unui cuțit din bambus care are în vârf un os de pește. Pentru culoare este folosit negru de fum dizolvat în apă. Pentru tinerele indigene din Noua Zeelandă, tatuarea feței ține de arta seducției. Există zone în care toată suprafaţa corpului este tatuată, excepţie făcând palmele și tălpile picioarelor.

În Japonia secolului al V-lea, tatuajul avea altă semnificaţie. Criminalii erau tatuați după ce le era tăiată o mână sau o ureche. În secolul al XVII-lea, prostituatele erau tatuate sub braț, pe piept sau pe față. În acest mod, erau identificate foarte ușor.

Japonezii au fost cei care au inventat tatuajul ascuns. Acesta era vizibil numai după o baie fierbinte. Mai târziu, tatuajul a luat alte semnificații. Japonezii care făceau parte din mafie aveau tatuat un anumit semn.

loading...

În China, tatuajul a făcut parte din cele cinci pedepse atribuite unui criminal. Pe lângă tatuaj, criminalul era castrat, i se tăia nasul sau i se amputau picioarele. Tatuajul era un semn al umilinței.

Vechii egipteni au practicat și ei tatuajul. O mamă căreia îi murea un copil era obligată sa tatueze fruntea următorului copil pe care îl năștea pentru a opri moartea. Egiptenii considerau că pentru a alunga durerile de cap trebuie să-ți tatuezi o cruce pe frunte.

Și în Europa tatuajul are istoria lui. Romanii își tatuau soldații cu numele generalului. Grecii îi tatuau pe sclavi. În anul 787, papa a interzis tatuarea considerând-o un semn al diavolului.

wolf tattoo designs - TATUAJUL, SEMN AL DIAVOLULUI SAU SEMN SACRU

În secolul al XVIII-lea, navigatorii au reintrodus moda tatuajului în Europa.

loading...
To Top