Tarotul, arta de a deschide ușa viitorului cu ajutorul cărților

Anticiparea viitorului cu ajutorul unui pachet de cărți de joc, cartomanție, este o practică veche și venerabilă, preferată de mulți clarvăzători profesioniști și amatori. Momentul precis în care au apărut cărțile de joc nu este cunoscut. Se știe că inițial, cărțile au fost folosite drept instrumente de divinație și nu pentru joc.

Unele autorități din domeniu atribuie țiganilor popularizarea folosirii cărților pentru a prezice viitorul, dar este dificil de separat o asemenea afirmație de numeroasele stereotipuri despre ocultism și mistere puse pe seama acestei populații nomade.
Indiferent dacă originea ghicitului în cărți poate sau nu să fie atribuită țiganilor, există un larg consens asupra faptului că triburile migratoare de țigani au adus în Europa, prototipul actualelor cărți de joc undeva prin secolul al XIV lea. Deși se crede că țiganii au venit în Apus din India, prin Persia, ei pretind adesea că ar fi originari din Egipt.

O asemenea asociere cu misterele antice ale tărâmului de la Nil a făcut ca prestigiul lor în Europa să crească, la fel ca și aura de mister cu care au căutat să se înconjoare.

Înfățișându-se ca divinatori în tradițiile magice ale Egiptului, țiganii au început să ghicească viitorul în cărțile de joc numite atouts, care erau populare în Persia. Când cărțile au suferit o transformare, odată ajunse în Europa, ele s-au numit tarot.

Aceste cărți erau similare celor moderne, dar erau 78 și nu 56, iar culorile nu erau familiarele pică, cupă, caro sau treflă, ci săbii, cupe, monede și bâte. Spre deosebire de cărțile de joc, tarotul are 22 de planșe cu imagini specifice, alături de cărțile clasice, pentru fiecare culoare numerele de la 1 la 10 și câte patru regi, patru regine,patru cavaleri și patru paji.

Loading...

Gnosticii, despre care se crede că au introdus tarotul în sudul Europei, au fost nevoiți să-și practice religia în secret, spre a scăpa de persecuții.

Pentru a-și păstra învățăturile, au înregistrat fundamentele convingerilor lor religioase pe un set, pe care urnele de 22 de planșe care înfățișau evoluția spirituală a omenirii. Fiecare planșă sau carte din cele 22 de mistere majore spunea povestea unui singur aspect al progresului spiritual al novicelui, către stare de deplină perfecțiune.

Esențială pentru înțelegerea tarotului este doctrina reîncarnării, care pretinde că fiecare suflet trebuie să cunoască nașterea în ambele sexe și în toate cele cinci rase umane, înainte de a atinge perfecțiunea umană.

Tarotul, pe care unele autorități îl descriu drept una dintre cele mai vechi lucrări de înțelepciune ale omenirii, deghizate sub forma unui pachet de cărți de joc, a rămas o metodă populară de aflare a viitorului. Cum el combină înțelepciunea ezoterică cu sistemul numerelor evreiești, mulți indivizi susțin că ar fi posibil ca filosofia cabalei antice să fie strămoșul ancestral al filosofiei tarotului.
Prevederea viitorului prin intermediul cărților de tarot reprezintă o străveche metodă de divinație. Fiecare carte a dobândit o interpretare tradițională de-a lungul veacurilor, iar ghicitorul trebuie să se familiarizeze cu aceste sensuri, pentru a oferi o interpretare adecvată și corectă clientului său.

tarot

Există multe metode de desfășurare a cărților în cursul unei ședințe de divinație. Ghicitorul îl poate ruga pe solicitant să aleagă o carte la întâmplare, care să-l reprezinte, iar rezultatul final poate gravita în jurul acestei cărți. Pe de altă parte, ghicitorul poate descoperi o anumită metodă de expunere a cărților care pare să-i stimuleze clarviziunea și să-i sporească abilitatea de a intra pe aceeași lungime de undă cu clientul său.

Unii ghicitori preferă să așeze cărțile în formă de cruce sau să le înșire pe mai multe rânduri, în diferite reprezentări a ceea ce percepe ca fiind modalitatea ideală de a-i oferi clientului o fereastră spre viitor.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și