yin-yang
Descopera

TAOISMUL, O RELIGIE APLICATĂ SPRE CELE LUMEȘTI

3views

Munții au jucat un rol specific sacru în toate religiile.. Munții sunt locurile unde au venit zeii din ceruri. În religia taoistă și budistă există cinci munți considerați sfinți. Toate capetele încoronate veneau pe acești munți ca să aducă jertfe zeilor, cerului și pământului.

În istoria Chinei, 72 de suverani au făcut pelerinaje la Taishan, considerat unul dintre principalele centre spirituale. Primul lucru pe care un împărat trebuia să îl facă era să se urce pe unul dintre acești munți, unde trebuia să aducă jertfe.

Pelerinajele pe muntele Taishan se realizează de peste 4000 de ani. Pe munte au fost descoperite peste 2000 de inscripții realizate de cei care au făcut pelerinaje.

Muntele, frontiera dintre cunoscut și necunoscut

Taishan este considerat locul de naștere al civilizației chineze. Pelerinajele și jertfele s-au realizat începând cu 2000 de ani înainte de nașterea lui Hristos.

Taoismul este cea mai austeră religie și mai aplecată spre cele lumești. Lao Tzu, părintele taoismului spunea, cei care știu nu vorbesc, cei care vorbesc nu știu. Adepții acestei religii își abandonează ambițiile materiale și se întorc la contemplație și la adevăratele sensuri ale lumii spirituale.

Loading...

Lao Tzu a fost contemporan cu Confucius și bibliotecar la curtea dinastiei Chou. El susținea știința de a acționa fără efort, prin cunoaștere și urmarea căilor naturii. Taoismul pune accent pe aspectele receptiv, pasiv și contemplativ ale naturii umane. În timp, adepții acestei religii au devenit adevărați maeștrii ai artelor divinatorii.

Locurile sfinte, centre de energie vitală

Yin și Yang sunt două concepte ale filosofiei taoiste. Fiecare forță este într-o continuă mișcare în timp și spațiu. Mișcarea este progresivă, în care Yin ia locul lui Yang și invers.

Sunt două forțe duale care iau forma unui cerc. Meditațiile taoiste se realizează în temple, care de regulă, sunt amplasate pe munții sacri.

yin-yang

Fiecare meditație începe cu un ritual. Mâinile sunt spălate cu apă curată, iar corpul este uns cu ulei. În religia taoistă există 8 nemuritori sau sfinți, fiecare reprezentând o direcție. Sud-estul și estul reprezintă lemnul. Nord-estul reprezintă pământul. Nordul este apa, nord-vestul este metalul, sudul este focul.

loading...