Tabula Smaragdina, textul antic care prezintă ADEVĂRUL cu privire la creație

Unul dintre cei mai mari mistici ai secolului al XVII-lea a fost Isaac Newton. Alchimia dar și protochimia au reprezentat punctele sa interes pentru mare fizician.

Pătruns de misterul acestor științe atât de complexe, Newton a încercat să readucă la actualitate unele dintre cele mai vechi texte antice, în care sunt ascunse secretele Universului. Unul dintre aceste texte este cunoscut sub numele de Tabula Smaragdina sau „tableta de smarald”.

Se crede că această tăbliță conține toate secretele Universului și ale creației. În primă instanță, Newton descoperă o legătură stranie între cifra 3 și întreg procesul de creație.”Trei este marele mister, provenit din cel mai mare”, scria Newton într-un din notele sale. În acest sens, putem spune că cifra 3 a stat la baza creației universale. Cum? Rămâne un mister și în ziua de astăzi.

Înțelepciunea, puterea, conștiința și viața se nasc din puterea acestui număr. Mai mult de atât, Newton a tradus textul de pe tableta de smarald, dar înțelegerea adevărului se pare că nu este la îndemâna oricui pentru că este comprimat în niște afirmații stranii, cel puțin la prima vedere.

Omenirea nu este pregătită, încă, pentru marile adevăruri îţi va spune oricare iniţiat. Nu e coaptă. Adevăratele învățături, cele practice, s-au transmis din generaţie în generaţie doar pe cale orală, doar cui trebuie, cu infinite măsuri de precauție ca ele să nu „transpire”.  Posesorii lor au condus sau conduc cu adevărat lumea.

Tabla de Smarald (Tabula Smaragdina)

loading...

1. Acest adevar fara falsitate, sigur, cel mai sigur.

2. Ceea ce este dedesubt este la fel cu ceea ce este deasupra si ceea ce este deasupra este la fel cu ceea ce este dedesubt pentru a constitui miracolul unui singur lucru.

3. Si cum toate lucrurile au fost create din unul, prin contemplarea lui: astfel toate lucrurile isi au nasterea din acest unic lucru prin adaptare.

4. Soarele este tatal sau si luna mama.

5. Vantul l-a purtat in pantec, pamantul l-a hranit.

6. Tatal tuturor perfectiunilor din intreaga lume este aici.

7. Forta sau puterea sa este intreaga daca este convertita in pamant. Va separa pamantul de foc, subtilul de grosier, cu multa pricepere.

8. Urca de la pamant catre cer si apoi iarasi coboara catre pamant si primeste forta lucrurilor superioare si inferioare.

9. Prin aceasta inseamna ca vei avea gloria intregii lumi si astfel toate obscuritatile vor zbura de la tine.

10. Forta sa este deasupra tuturor fortelor, caci disipeaza fiecare lucru subtil si penetreaza fiecare lucru solid.

11. Asa a fost lumea creata.

12. De aici sunt si vin adaptari admirabile si acestea sunt metodele (sau procesul).

13. Astfel sunt numit Hermes Trismegist (de 3 ori incoronat), avand cele 3 parti ale filosofiei intregii lumi.

14. Ceea ce am spus despre operatia Soarelui este implinit si incheiat.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns