Take a fresh look at your lifestyle.

Sute de structuri misterioase de piatră descoperite în Sahara

Potrivit rapoartelor, cercetătorii au descoperit sute de structuri de piatră. Acestea sunt estimate a avea zeci de mii de ani vechime și se găsesc în partea de Vest a deșertului, loc foarte puțin explorat de oameni.

Sahara, un loc aparte

Sahara Occidentală este controlată de două state diferite: Marocul deține aproximativ 75% din teritoriul Saharei de Vest , inclusiv partea de coasta. Cu toate acestea, 25% din Vestul Saharei este controlată de  Republica Democratică Arabă Sahrawi;  un stat parțial recunoscut la nivel mondial, care susține teritoriul ne-autonom al Saharei de Vest, dar controlează numai cea mai estică o cincime din acest teritoriu.

Înainte de 1991, aceste două guverne se aflau în război. Din acest motiv a fost practic imposibil ca această zonă să fie explorată și descoperită.

Stucturi enigmatice din piatră

Structurile enigmatice variază în funcție de mărime și formă și, datorită diferențelor lor, experții încă nu au reușit să decidă exact pentru ce au fost folosite, nici când au fost create cu exactitate.

Raportul despre aceste structuri a fost publicat în cartea „Arheologia Saharei de Vest: o sinteză a lucrărilor pe teren, 2002-2009″ (Oxbow Books, 2018).

După cum au relatat experții, arheologii au explorat părți din Sahara Occidentală între 2002 și 2009, unde au excavat o mică zonă controlată de Republica Democratică Arabă Sahrawi.

Loading...

„Datorită istoricului conflictului, cercetările detaliate arheologice și paleoenvironmentale din Sahara Occidentală au fost extrem de limitate”, a explicat Joanne Clarke, lector senior la Universitatea East Anglia, și Nick Brooks, cercetător independent.

După cum explică experții, structurile sahariene par a fi proiectate în mai multe moduri, clasându-se de la structuri de piatră în formă de semilună până la structuri circulare precum și linii drepte.

Curios, unele structuri sunt o combinație de forme diferite.

Așa cum au remarcat oamenii de știință în carte, o structură specială este făcută dintr-un amestec de linii drepte, cercuri de piatră, precum și o platformă și o grămadă de roci care are peste 2000 de metri lungime.

Scopul exact al structurilor enigmatice rămâne un mister, deși teoriile sugerează că unele dintre structuri pot marca locul mormintelor.

loading...

Comentariile sunt închise.