Bizar

Surpriza de Halloween pentru Canada: Cutremurul de 7,7 grade

În regiunea arhipelagului Haida Gwai, din Canada, a avut loc un cutremur cu o intensitate de 7,7 grade . Acesta a constituit o surpriză de Halloween de proporţii mari pentru locuitori mai ales că a avut 9 replici urmate de un tsunami.

Cutremurul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în jurul orei 03:04 (ora 05:04 ora României) şi a fost reimţit în partea de N a provinciei British Columbia, Quesnel şi Houston.

Cutremurul nu a fost urmat de victime sau pagube materiale majore însă a avut cel puţin 9 replici şi o alertă de tsunami a fost emisă pentru zonele de coastă din British Columbia până în Alaska, de asemenea şi pentru statul Hawaii-loc în care de astfel au ajuns valuri cu o înălţime de aproximativ 2 metri.
Locuitorii au fost evacuaţi spre zonele îndepărtate de coastă,  mai multe localităţi canadiene au fost evacuate în urma acestei alerte.

„Nu ne aşteptăm la pagube vaste sau inundaţii” declară Kelli Kryzanowski, un oficial al serviciilor de urgenţă din provincie. „Nu aşteptăm inundaţii majore, dar ar putea fi curenţi marini importanţi şi fluctuaţii ale nivelului mării”.

Tusnami+warning+issued+for+Hawaii - Surpriza de Halloween pentru Canada: Cutremurul de 7,7 grade

 Să aibă oare sărbătoarea de Halloween care se apropie vreo legătură cu acest cutremur?

Este o coincidenţă destul de mare faptul că un cutremur cu o intensitate atât de mare să se producă chiar înaintea unei sărbători atât de importante.

loading...

 Putem doar să ne bucurăm că nu s-au înregistrat victime şi să aşteptăm să vedem ce surprize ne mai aşteaptă pe viitor.  Se pare că acestea sunt strâns legate de evenimente importante din calendar.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top