SUPRAVIETUITORI LA LIMITA VIETII

SUPRAVIETUITORI LA LIMITA VIETII

Se spune că fiecare dintre noi avem un destin. Fiecare dintre noi avem parte de o moarte. Exista cazuri în care unii dintre noi au reușit să păcălească moartea, supraviețuind la limită. Vă prezentăm câteva astfel de cazuri.

Canibalismul, o formă de salvare

În 13 octombrie 1972, un avion aparţinând companiei Fuerza Aerea Uruguaya s-a prăbușit într-o zonă din Anzii Cordilieri. În urma accidentului, au supraviețuit 16 persoane care timp de peste 70 de zile, s-au hrănit cu cadavrele celorlalți pasageri.

În anul 2006, cinci bărbați care se aflau într-o ambarcaţiune de pescuit au plutit în derivă pe ocean timp de nouă luni, ca urmare a unei defecțiuni la motor. Au fost recuperaţi trei dintre cei cinci pescari la o distanța de 9000 km fata de locul de unde plecaseră.

Cei trei supraviețuitori au declarat că s-au hrănit cu peste și au băut sânge de la broaştele ţestoase pe care le-au pescuit. În realitate, supraviețuitorii s-au hrănit cu cadavrele celor doi pescari.

Robertson, o familie în naufragiu

În anul 1972, cei doi soţi Robertson însoţiţi de cei trei copii și un tânăr student au hotărât să facă înconjurul lumii într-un vapor. Din păcate, după câteva zile vaporul a fost grav avariat de o furtună. Cei șase au fost obligați să se retragă într-o barcă pneumatică. Au plutit în derivă 39 de zile, până să fie salvați de marinarii de pe un vas japonez.

Miracol pe Everest

Beck Weathers a supraviețuit miraculos ca urmare a unei avalanşe. A rămas inconștient timp de 18 ore, la temperaturi foarte scăzute. A fost salvat cu ajutorul unui elicopter. Din cauza frigului, și-a pierdut cele două mâini.

Poom Lin, un marinar care a sfidat moartea

În anul 1942, Poom Lin avea 25 de ani și era marinar pe un vas care naviga către Cap Town, Africa. Vasul a fost bombardat de nazişti, iar Poom Lin a fost singurul supraviețuitor. S-a salvat cu ajutorul unei bărci care a plutit în derivă 133 de zile.

Juliane Koepcke, femeia junglei

În 24 decembrie 1971, Juliane avea 17 ani și călătorea împreuna cu mama să într-un avion care decolase din Limă cu destinația Pucallpa. Avionul s-a prăbușit în junglă și din cei 92 de pasageri a fost singura supraviețuitoare. Cu toate că era rănită, a reușit să reziste timp de nouă zile pericolelor la care a fost expusă. Într-un final a reușit să găsească o canoe cu care a ajuns într-o zonă locuită. Această întâmplare a marcat-o profund, Juliane urmând studii în biologie. În prezent, este un cunoscut cercetător.

Ricky Megee, eroul deşertului

puteri supranaturale

A supraviețuit 71 de zile în deșert, după ce un șofer l-a drogat și abandonat în plin deșert. S-a hrănit cu şerpi și şopârle

Aron Ralston, eroul din canion

În anul 2003, în timp ce escalada un canion, o piatră imensă s-a desprins și o căzut pe brațul sau drept. Calvarul a durat șase zile și cinci nopţi, până când Aron a decis să-și amputeze mâna cu ajutorul unui briceag.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This