SUPRAVIEȚUITORI LA LIMITA IMPOSIBILULUI

Jose Salvador Albarengo a fost recuperat din ocean după mai bine de un an. Când a fost recuperat semăna cu Robinson Crusoe.

Avea barbă lungă, pielea era arsă de soare și vizibil slăbit. Acest mexican a fost salvat de un echipaj al poliției navale de lângă un atol care aparține de insulele Marchall.

În 24 decembrie 2012, Albarengo pleacă în larg pentru a pescui, într-o ambarcațiune cu o lungime de șapte metri. Vântul puternic avea să-l poarte în mijlocul oceanului. El a susținut că s-a hrănit cu pește și broaște țestoase și a băut apă de ploaie.

În această aventură el a fost însoțit de un tânăr, dar conform declarațiilor lui Albarengo, acesta ar fi murit după câteva săptămâni.

El a fost salvat după 402 zile petrecute în ambarcațiunea sa. Albarengo a declarat că a avut depresii puternice și a fost la un pas ca să se sinucidă.

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, Poon Lim era marinar pe un vas britanic și a fost singurul supraviețuitor, după ce vasul a fost distrus de un submarin. El a reușit să se salveze cu ajutorul unei bărci de salvare și a plutit în Atlanticul de Sud 133 de zile, când a fost salvat de un vas american.

O altă întâmplare are ca subiecți patru pescari mexicani. Aceștia au fost descoperiți după nouă luni, plutind în derivă la o distanță de 9000 de kilometri de locul de unde plecaseră. Cei trei supraviețuitori au fost acuzați că l-au ucis pe cel de al patrulea și au recurs la canibalism, pentru a se salva.

supravietuitori - SUPRAVIEȚUITORI LA LIMITA IMPOSIBILULUI

Steven Callahan a plecat într-o traversare solitară a Atlanticului. Ambarcațiunea a fost distrusă de un uragan și el a reușit să se salveze cu o barcă minusculă. A plutit în derivă 76 de zile. Callahan a suferit mai multe șocuri, în cursul celor 76 de zile, care au dus la grave probleme psihice.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns