SUPRAVIEȚUITORI DE PE TITANIC ȘI FAPTELE LOR PARANORMALE

Cu toții cunoaștem povestea tragică a Titanicului. Mai puține informații am avut despre cei care au supraviețuit tragediei.

Michel și Edmond au făcut istorie în toată această tragedie. Tatăl celor doi copii se numea Michel Navratil și se născuse în Slovacia, în anul 1880. A trăit în Ungaria o perioadă, după care, în anul 1902 se mută în Franța, la Nisa. Acolo își deschide un atelier de croitorie.

Se căsătorește cu Marcelle Carette, o tânără de origine italiană, cu care va avea doi copii, Michel și Edmond. În anul 1912, cei doi decid să divorțeze. În weekend-ul de Paște, cei doi copii se află la tată.

Pentru că nu suporta ideea să-și piardă copiii, în urma divorțului, Michel Navratil hotărăște să plece în America împreună cu cei doi copii, fără știrea soției. Pentru că nu avea acte pentru călătorie, Navratil va împrumuta pașaportul prietenului său, Hoffman.

În 10 aprilie 1912, se îmbarcă pe Titanic, împreună cu cei doi copii, sub numele de Hoffman. Tragedia avea să se producă în scurt timp.
Michel, copilul cel mare, a povestit că în momentul în care Titanicul începuse să se scufunde, tatăl lor i-a luat în brațe și au ajuns la ultima barcă în care mai erau locuri libere. Ofițerul care răspundea de acea barcă i-a spus tatălui că nu poate lua decât pe cei doi copii.

Loading...

Câteva zile mai târziu, cadavrul tatălui a fost descoperit în ocean. A fost înmormântat în Halifax, Canada. Carpathia a fost vasul care a recuperat supraviețuitorii din bărci.

Cei doi copii au fost salvați și au ajuns cu bine în America. În tot acest timp, mama copiilor îi căuta disperată în Franța. Nu știa de planul soțului său. Femeia și-a recunoscut copii într-o poză dintr-un ziar. În articol se vorbea despre doi copii pe nume Hoffman care au supraviețuit.

Mama lor a reușit să-și recupereze copii după mai multe luni și i-a adus în Franța. Michel, cel mai mare dintre copii, a devenit profesor de filosofie la Universitatea Montpellier. După 75 de ani de la naufragiu, în anul 1987, Michel acceptă să călătorească în SUA și Canada, prima dată de la tragedie. Atunci a vizitat mormântul tatălui său.

El afirma că a avut o viață normală până la vârsta de patru ani, când s-a produs tragedia. După aceea am fost un supraviețuitor dintr-un ocean, o persoană care a înșelat timpul și moartea. A muri în anul 2001, la vârsta de 92 de ani.

scufundarea titanicului

Fratele său, Edmond, a murit la vârsta de 43 de ani. Viața de după tragedie a fost marcată de probleme psihice.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și