Mozaic

SUPRAVIEȚUIRI MIRACULOASE

La 48 de ore după avalanșa care a distrus un hotel din Italia, Adriana Vrânceanu și cei doi copii ai săi au fost salvați. A fost un miracol, au scris zialele din Italia.

Adriana și cei doi copii au reușit să se adăpostească într-o parte a bucătăriei unde au găsit ceva alimente și au făcut focul. Salvatorii i-au reperat datorită fumului care ieșea pe horn.

În istorie sunt câteva cazuri celebre de supraviețuitori. În anul 1972, familia Robertson hotărăște să facă ocolul pământului într-o ambarcațiune. După 17 luni, începe coșmarul.

O orcă avariază ambarcațiunea și cei doi soți, cei trei copii și un student care îi însoțea sunt obligați să se retragă într-o barcă pneumatică. Ei se hrănesc cu broaște țestoase pe care le-au pescuit și au băut apă de ploaie pe care au colectat-o într-un vas.

Cele șase persoane, trei adulți și trei copii au rezistat acestor condiții timp de 38 de zile. Au fost salvați de echipajul unui vas japonez.

Beck Weather este un american care a încercat să escaladeze Everestul. Din păcate, asccensiunea s-a soldat cu un accident și timp de 18 ore, Weather, rănit fiind, a rezistat unor temperaturi extreme timp de 18 ore. A fost salvat dar, în urma acestui accident mâinile i-au fost amputate.

Poom Lim avea 25 de ani atunci când a devenit stewart pe un vapor. În anul 1942, vaporul naviga către Cape Town. În noiembrie, vaporul a fost bombardat de avioanele naziste. Este singurul supraviețuitor. Se salvează cu ajutorul unei bărci pneumatice. Plutește în derivă, în oceanul Pacific, timp de 133 de zile.

În 27 decembrie 1971, Juliane Koepcke avea vârsta de 17 ani și zbura alături de mama sa în Peru, acolo unde tatăl său le aștepta. O furtună violentă a făcut ca avionul să se prăbușească în junglă. Dintre cei 92 de pasageri este singurul supraviețuitor. Nouă zile a mers prin pădurea amazoniană, până când a găsit un canoie cu care a ajuns în apropierea unei localități.

Ricky Megee a supraviețuit 71 de zile în deșertul australian. După ce a fost drogat de un șofer la care făcuse autostopul, Megee a fost abandonat în plin deșert unde s-a hrănit cu șopârle și șerpi.

loading...
To Top