Stiinta

Supercomputerul care va simula creierul uman

Proiectul Creierului Uman ( Human Brain Project) reprezintă o altă dorință a oamenilor de știință, pe care o vor pune în aplicare pe parcursul următorilor 10 ani. Mai mulți cercetători din Europa vor primi o finanţare de 1 miliard de euro pentru a pune bazele unui proiect fabulos. Cu ajutorul unor supercomputere se va simula pentru prima dată activitatea unui creier uman.

Această cercetare deschide nenumărate porți spre înţelegerea mai bine a activității care se petrece în fiecare zi în creier, dar și vindecarea problemelor de memorie, a depresiilor sau chiar a Alzheimerului.

Inițial se vor construi niște supercomputere care vor putea să imite un creier uman. Arhitectura creierului va fi copiată sub forma unor circuite și implementate la roboți, care vor putea să gândească singuri.„, au declarat oamenii de ştiinţă implicați în acest proiect.

creier - Supercomputerul care va simula creierul uman

Acesta ar putea să fie un pas uriaș pe care îl va face omenirea spre viața veșnică. Odată ce creierul uman va fi înțeles pe deplin și va putea să funcționeze pe niște roboți, următorul pas va consta în descărcarea memoriei unei persoane într-o astfel de mașinărie. Acest pas va duce efectiv spre o viața veșnică.

Proiectul este unul de pionierat și va aduce beneficii incredibile științei, în principal neurologiei„, susține Bernd Stahl, profesor la Universitatea De Montfort, Marea Britanie.

Dacă lucrurile decurg conform planului, în 2029 vom putea asista la primul om bionic care nu va mai trăi în corpul său și va avea o viață atât de lungă încât va tinde spre infinit.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top