The news is by your side.

Super-Terra, planeta pe care ar putea sa existe viata!

Aflată la circa 50 de ani lumină de Pământ, o nouă planetă devine punct de interes major pentru astronomi. A fost descoperită cu ajutorul telescopului HARPS (High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher) care aparţine Observatorului European Austral şi se încadrează în zona planetelor locuibile.

Exoplaneta se numeşte Gliese 163c şi are o masă de 7 ori mai mare decât Terra. Perioada orbitală se întinde la 26 de zile şi primește în medie cu 40 % mai multă lumină decât planeta noastră. Oamenii de știință susțin că temperaturile ce se înregistrează peSuper-Terra” se învârt în jurul a 60 grade Celsius. În cazul în care noua planetă deţine o atmosferă sensibil asemănătoare cu a noastră atunci șansele ca viața să există tind spre absolut.

Nu cunoaştem proprietăţile atmosferei lui Gliese 163c, dar, presupunând că aceasta reprezintă o versiune la scală a atmosferei terestre, atunci temperaturile de la suprafața acestei planete ar putea fi în jur de 60° Celsius„, a precizat unul dintre cercetătorii europeni.

Omul nu poate să supraviețuiască pentru perioade mari de timp în locurile unde temperatura depășește cu mult 50 grade Celsius, dar exista diverse vietăți care se pot adapta la condiții de viață şi mai aprigi.

Gliese-163-492x250 Super-Terra, planeta pe care ar putea sa existe viata!

Astronomii europeni consideră căGliese 163c ar putea fi de 1,8 – 2,4 ori mai mare ca Terra, mărimea planetei depinzând de structura ei majoritar telurică sau acvatică„.

Ideea descoperirii vieții în Univers devine tot mai probabilă cu cât, în fiecare zi, tot mai multe exoplanete îşi fac apariţia pe harta Cosmosului cunoscută de om. În prezent, şase exoplanete potenţial locuibile prezintă asemănări mari cu Terra: Gliese 581g, Gliese 667C c, Kepler-22b, HD 85512b, Gliese 163c şi Gliese 581d.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și