Super Luna poate produce cutremure devastatoare si eruptii vulcanice fara precedent

Satelitul natural al Pământului se va afla mâine la cea mai mişca distanta de noi. Acest fenomen se petrece destul de rar şi se datorează intersecţiei fazei de Lună Plină cu perigeul satelitului natural al Terrei (punctul de pe orbită în care se află cea mai aproape de planeta noastră). Super Luna nu doar că va fi cu circa 20% mai luminoasă decât în mod normal, dar şi influențează negativ Pământul cât şi pe noi.

Luna Plină se produce pe 6 mai, la ora 6:35. Timp de trei nopţi vom vedea Lună aproape plină. Pe 7 și 8 se va afla în preajma stelei Antares.

Super Luna se face vinovată de producerea cutremurelor sau a erupţiilor vulcanice. Este ştiut faptul că în nopţile cu lună plină se produc cele mai violente cutremure. De asemenea comportamentul negativ al oamenilor este influențat de Luna. Stări negative, orgoliul exagerat, ura, sau chiar nepăsare sunt doar câteva dintre efectele amplificate de apropierea satelitul Pământului. Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul.

Rămâne să ne bucurăm de priveliște, să admirăm Lună aşa cum rar o putem vedea şi să sperăm că nimic semnificativ nu se va produce în următoarele zile pe Terra.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This
>