Descopera

SUNTEM UNICI ȘI ORIGINALI SAU SUNTEM SOSII?

V-ați gândit că fiecare dintre noi avem o sosie care trăiește altundeva în lume? Avem un dublu sau o dublură? Întâmplarea s-a produs în 1845, într-un oraș situat la 50 km de Riga. Emilie Sagee era profesoară la o școală din acel orășel, când în timpul unei ore, lângă ea s-a materializat sosia sa, care a început să-i imite gesturile. Totul s-a întâmplat sub privirile stupefiate ale elevilor. Întâmplarea s-a mai repetat de câteva ori, tot sub privirile copiilor.

Sagee și-a luat concediu și un alt profesor a venit în locul ei. În fiecare zi, elevii o vedeau în grădina școlii, cu toate că ea era plecată din localitate. Se spune că sosia apărea acolo unde gândul lui Sagee se îndrepta.
Celebrul scriitor Guy de Maupassant declara în jurnalul său, că o lungă perioada a fost urmărit de dublura sa, care îl obosea și enerva. John Donne, poet englez, a descris o întâmplare care poate fi catalogată cel puțin bizară. Se afla într-o localitate din Anglia când într-o noapte se materializează în camera sa, soția sa cu un prunc în brațe. Soția sa era însărcinată și nu-l însoțise în această călătorie. În aceeași noapte, soția sa a născut, dar copilul a murit.

Shelley, unul din marii poeți englezi, aflându-se în Italia, a văzut o persoană care îi semăna leit, cum intra în Marea Mediterană. La câțiva ani diferență, Shelley a murit înecându-se în Marea Mediterană. Regina Elisabeta I a Angliei, înainte să moară, încerca de pe patul de moarte să o gonească pe sosia sa, care era așezată pe patul său.  Un celebru fotograf canadian, Francois Brunelle, a reușit performanța de a face 200 de fotografii unor persoane, cărora în periplul său prin lume le-a găsit sosia.

Experimentul a început în anul 2000 și s-a încheiat în 2014. A fost un proiect nebunesc, dar care a dat roade. Proiectul s-a numit Eu nu sunt o sosie! Rămâne totuși o întrebare. Cum este posibil să existe doi oameni identici, fără să aibă legături genetice? Cu toții știam că fiecare dintre noi suntem unici. Și totuși, se pare că fiecare dintre noi avem o sosie undeva, într-un colț de lume. Actori celebre și mari personalități și-au descoperit sosii care au trăit în secolul al XIX- lea. Unii s-au amuzat, alții s-au înfricoșat.

Actorul Nicholas Cage a avut un atac de panică, în momentul în care s-a regăsit într-o fotografie veche, realizată la începutul secolului al XIX- lea. Culmea este că și persoana din poză fusese actor. Cine este sosia, Cage sau persoana care a trăit cu 100 de ani înainte. Suntem noi înșine sau suntem sosii? Unii specialiști susțin că este vorba de reîncarnare și de aici asemănarea izbitoare între două persoane, care au trăit în vremuri diferite și nu au în aparență, genetic, nicio legătură.

vedetele-si-sosiile-lor-din-urma-cu-cateva-sute-de-ani-imaginile-care-te-fascineaza-si-te-sperie-in-acelasi_16-1-1 SUNTEM UNICI ȘI ORIGINALI SAU SUNTEM SOSII?

Se știe că fiecare dintre noi, avem 100000 de gene, care ne fac să fim diferiți unii de alții, unici și totuși. Este binecunoscut cazul lui Stalin care avea câteva sosii. Acestea apăreau în public, în locurile cu grad mare de risc pentru Stalin. După moartea sa, una dintre sosiile sale a făcut senzație, prin asemănarea izbitoare. Fotograful Brunelle a descoperit 5 sosii ale președintelui francez, Hollande. Întrebarea rămâne, cine este sosia și cine este originalul?

loading...
Comments
To Top