Suntem singuri în Univers? Au fost descoperite 27 noi galaxii, cu 3 trilioane de planete

1

Unul dintre cele mai ample studii astronomice a adus în lumina reflectoarelor o descoperire fascinantă, care demonstrează cât de mici suntem în comparație cu imensul Univers. 72 de noi galaxii, care găzduiesc nu mai puțin de trei trilioane de planete, au fost descoperite.

Universul este cel mai mare mister. Originea sa nu este cunoscută pe deplin și cu atât mai puțin mărimea sau numărul de galaxii pe care le găzduiește. Odată cu dezvoltarea tehnologică, astronomii descoperă anual zeci de noi galaxii, care conțin un număr inimaginabil de planete.

Un nou studiu, realizat de mai mulți astronomi, a scos la lumină o serie de 72 noi galaxii. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unor telescoape clasice, la care a fost adăugată tehnologia MUSE-ESO’s Multi Unit Spectroscopic Explorer. Descoperirea este una senzațională, pentru că astfel peste trei trilioane de planete noi au fost descoperite ca făcând parte din imensul nostru Univers.

Astronomii sunt de părere că aceste cele 72 de galaxii au fost ascunse până acum pentru că ele sunt de tipul Lyman-alfa, ceea ce înseamnă că ele strălucesc într-o singură culoare. Descoperirea a fost posibilă pentru că s-a folosit spectroscopia pentru a distinge lumina și astfel galaxiile au putut fi observate.

Roland Bacon de la Centrul de Cercetări pentru Astrofizică din Lyon (CRAL) , care a condus echipa de astronomi, care a realizat descoperirea, a declarat într-un comunicat de presă : „Aceasta tehnologie ne permite să măsuram distanța, culorile și alte proprietăți ale tuturor galaxiilor pe care le putem vedea – inclusiv unele care sunt invizibile pentru Hubble în sine”.

Noua descoperire a dat naștere la 10 noi lucrări științifice, toate acestea fiind publicate într-o ediție specială a Astronomiei și astrofizicii. Însă cel mai important aspect, anunțat de astronomi, este cel al vieții din Univers.

univers viu

Dacă până în prezent se cunoșteau circa 2000 de miliarde de galaxii, care fiecare deține un număr aproximativ de 200 de miliarde de stele fiecare și un număr de cel puțin 10 ori mai mare de planete, acum s-au mai descoperit aceste 27 de noi galaxii, cu circa 3 trilioane de planete. Întrebarea ”suntem singuri în Univers?’ este legitimă sau răspunsul este unul la îndemâna oricui?

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și