Take a fresh look at your lifestyle.

SUNETUL, LEGĂTURA CU DIVINITATEA

0

În multe culturi ale lumii există credința că poți intra în comunicare cu lumea invizibilă, cu forțele naturii, cu ajutorul sunetelor. Unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale folosit de aborigenii din Australia este domnul, cu ajutorul căruia s-a realizat sunetul primordial.

Rhombul este o bucată de lemn care este legat cu o sfoară și care în momentul în care este aruncat în aer produce un sunet. Astfel își încep șamanii ritualul.

Mai târziu, cântecul și muzica au devenit metode privilegiate în toate religiile. Sunetul deschide căi către alte lumi, către valorile spirituale. Anticele imnuri vedice, provenite din preistoria indiană, își exercitau puterea spirituală nu prin texte, ci prin sunete, prin vibrația sonoră a silabelor.

Despre limba ebraică se spune că are anumite cuvinte cu putere magică și care sunt rostite cu o anumită tonalitate în timpul ritualului religios. Prin rostirea lor se produc sunete cu o vibrație excepțională, care influenţează auditorul.

Preoții lama practică mantrele, o înșiruire de sunete care sunt grave și provin din interiorul abdomenului. Tot ritualul este acompaniat de țambale, fluiere și clopote. Toate aceste sunete crează un vid mental și se accede la starea numită lumina pură.

Loading...

Oamenii de știință au dovedit că imnurile gregoriene acționează asupra centrilor de energie superiori. Cântate într-o catedrală, vibrațiile sunetelor acționează asupra frunții.

În cazul cânturilor ortodoxe s-a constatat că ele acționează asupra inimii. Corpul nostru fizic vibrează la undele sonore, este concluzia specialiștilor.

Universul s-a creat ca urmare a unui sunet, celebrul Big Bang. Actul creator stă sub semnul sunetului primordial, divin. Astrofizica a scos în evidență zgomotul surd pe care Universul îl face, vibrează în surdină.

DUMNEZEU

 

Pitagora a fost primul care a vorbit despre vibrația cosmică și influența ei. Mai târziu, s-a demonstrat că fiecare particulă vibrează, emite un sunet. NASA are numeroase înregistrări sonore cauzate de planetele sistemului nostru solar. Sunetele au fost preluate de doi muzicieni și în prezent, sunt utilizate în terapii medicale.

loading...