Sunetul, cheia Universului

Sunetul, cheia Universului

Acustica este știința sunetului. Sunt considerate sunete și perturbaţiile cu frecvenţă joasă, infrasunetele, sau cu frecvenţe înalte, ultrasunetele. Se poate vorbi despre sunet subacvatic, sunet în solide sau sunet în structuri.

Sunetul este un fenomen de undă și a luat naștere ca urmare a studierii undelor de apă. Noţiunea de unda înseamnă o perturbaţie oscilatorie care se deplasează departe de sursă și nu transportă nicio cantitate de materie.

Aristotel scria că mișcarea aerului este generată de o sursă care împinge înainte într-o asemenea manieră aerul învecinat încât sunetul se propaga nealterat pe distanţe mari până când perturbaţia aerului se stinge.

Un punct de vedere deosebit asupra undei l-a avut Gassendi, contemporan cu Galileo. El susţinea că sunetul se datorează unei furtuni de atomi emişi de corpul care produce sunetul.

Terapia sunetului

Gong-ul este un instrument antic pe care îl utilizau samanii acum 4000 de ani pentru forța sa de a transmite sunetul. Este instrumentul cu cea mai mare rezonanţă. Sunetul reglează activitatea cerebrală. El crează o armonie perfectă între minte, corp, emoții și spirit. Sunetul generează o vibraţie energetică care devine un conductor în fiecare celulă și care distruge blocajele din subconştient.

Terapia vibrațională funcționează după principiul rezonantei. Interacțiunea include cinci straturi ale corpului uman. Ne referim la corpul fizic, sufletesc, mental, astral și cauzal. Sufletul este o punte de legătură între materie și spirit.

Infrasunetele și ultrasunetele, o armă de temut

Infrasunetele se produc în mod natural în timpul cutremurelor de pământ, al erupţiilor vulcanice sau în cazul trăsnetelor. Undele sonore se propaga la kilometri distanța și nu pot fi oprite de clădiri, stânci sau alte bariere.

rp_univers.jpg

Pe de altă parte, ultrasunetele pot cauza răni sau chiar moartea. În anul 2017, diplomaţi americani din Cuba au suferit leziuni neurologice ca urmare a ultrasunetelor. S-a dovedit că un echipament de ascultare bazat pe ultrasunete, amplasat în apropierea ambasadei, a dus la moartea mai multor diplomaţi americani.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This