The news is by your side.

Sumerul: Misterul originii limbii, coborârea zeilor din rai şi crearea omului nou

Limba sumeriană este considerată o limbă izolată care nu pare să aparţină niciunui grup lingvistic cunoscut pe Terra. Cercetătorii au încercat să-i descopere rădăcinile sau chiar originile, dar niciodată nu au reuşit să facă conexiunile necesare cu niciun alt grup de limbi.

Textele sumeriene descoperite de-a lungul timpului, i-au făcut pe oamenii de ştiinţă să afirme că iniţial scrierea se realiza prin hieroglife picturale pentru ca mai apoi să se transforme într-una cuneiformă.

Una dintre cele mai mari descoperiri lingvistice a fost realizată în ruinele anticului oraş sumerian Nimrod. Acesta a fost descoperit şi cercetat amănunţit pe la jumătatea anilor 1850, când arheologii au descoperit nu mai puţin de 50.000 de tăbliţe care au fost scrise în mileniul III î. Hr şi peste 20.000 de volume care conţin informaţii din diverse domenii.

Una dintre cele mai interesante cărţi sumeriene este Lista Regilor. Aceasta a atras atenţia istoricilor pentru că regii sumerieni au trăit perioade foarte lungi de timp. Mai mult de atât, lista împarte regii în două categorii: cei dinainte de Potop şi cei de după.

Primul rege sumerian, care se presupune a nu fi de origine pământeană a fost Alulim li a domnit pentru o perioadă de 28.800 de ani. Se spune că acest rege magnific a coborât din rai special pentru a-i conduce pe oameni. Apoi lista continuă cu alţi 8 regi, care au domnit în 5 oraşe diferite pentru o perioadă adunată de 241.200 de ani. După aceea a venit Potopul şi lucrurile s-au schimbat dramatic pentru că perioada de domnie a regilor s-a redus considerabil.

Primul rege de după Potop a fost Mebagaresi (2631-2601), care a condus Sumerul nou pentru o perioadă de 30 de ani. Din aceste informaţii ne putem da seama că după Potop regii au fost de origine pământeană sau pur şi simplu durata de viaţă a oamenilor s-a schimbat dramatic. Cine şi ce a influenţat această schimbare majoră?

sumerian_ark_flood Sumerul: Misterul originii limbii, coborârea zeilor din rai şi crearea omului nou

Chiar dacă sumerienii au fost o cultură şi o civilizaţie extrem de interesantă, având legături extrem de strânse cu civilizaţia extraterestră Annunaki, nu s-au găsit informaţii cu privire la schimbarea omului.

Este posibil ca acest fapt să fi fost unul real, pentru că dacă privim informaţiile din Vechiul Testament, realizăm că oamenii înainte de Potop trăiau pentru perioade foarte lungi. Apoi apele s-au revărsat asupra planetei, oamenii vechi au pierit în totalitate pentru ca noii oameni să se nască. Probabil că Potopul nici nu a existat fizic, ci doar este un punct de cotitură în evoluţia omenirii.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și