Stiinta

Sufletul uman a fost descoperit? Fizica cuantică confirmă viaţa după moarte

Sufletul uman a fost descoperit din punct de vedere ştiinţific? O nouă teorie controversată se află pe buzele oamenilor de ştiinţă, care se intitulează „Orch OR” şi care susţine existenţa unor vibraţii cuantice necunoscute în interiorul microtubulilor din neuroni.

Această descoperire impresionantă poate sta la baza formării unei teorii avansate cu privire la existenţa şi localizarea sufletului din corpul uman.

În cele mai multe dintre religii, totalitatea fiinţei umane este alcătuită din trei părţi: corpul fizic, mintea şi sufletul. Aceste trei aspecte distincte sunt de fapt elementele de bază a funcţionării vieţii umane. Dacă mintea şi corpul uman au fost oarecum înţelese încă din cele mai vechi timpuri, sufletul a reprezentat un element care ridica numeroase semne de întrebare. În acest fel, numeroase ipoteze s-au născut şi au încercat elucidarea misterului sufletului.

Odată cu evoluţia ştiinţei, noile descoperiri tind să susţină o nouă teorie care explică detaliat ceea ce reprezintă sufletul uman. Iniţial, creierul uman a fost comparat cu un calculator cuantic, iar starea informaţională de quibiţi ar fi de fapt esenţa sufletului. Teoria „Orch OR” a fost dezvoltată la începutul anilor ’90 şi a fost extrem de criticată pentru că creierul uman este considerat prea umed, zgomotos şi cald pentru ca procesele cuantice de o fineţe ieşită din comun să aibă loc, în zilele noastre pare să câştige teren.

În prezent, omul de ştiinţă Stuart Hameroff şi fizicianul Sir Roger Penrose duc la nivelul următor această teorie prin descoperirea de vibraţii calde cuantice produse în interiorul microtubulilor din neuroni. Aceasta este piatra de temelie, care deschide Cutia Pandorei în dezvoltarea unei teorii de amploare cu privire la locul şi materia din care este alcătuit sufletul.

„Originea sufletului uman reflectă locul nostru în Univers, natura existenţei noastre. Se pare că sufletul este rezultatul unor operaţii complexe realizate de creier, dar în acelaşi timp aceste vibraţii cuantice pot exista şi după ce creierul îşi încheie activitatea”, susţine Hameroff.

loading...

suflet - Sufletul uman a fost descoperit? Fizica cuantică confirmă viaţa după moarte

Aceasta este dovada vie că sufletul părăseşte corpul după moarte şi îşi continuă existenţa în eternitate. Conform celor declarate de Hameroff, atât ştiinţa, cât şi religia au ajuns la un consens cu privire la viaţa după moarte. Sufletul există sub forma unor vibraţii cuantice, care părăsesc corpul atunci când intervine moartea, fapt care confirmă încă o dată veridicitatea teoriei religioase cu privire la viaţa de apoi.

loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Simona Rodica Johansson

  31 mai 2017 at 20:23

  Poate avea loc scindarea sufletului în timpul vieții pe pământ prin/ în diverse situații, dacă da despre ce vorbim?

 2. VP

  3 iunie 2017 at 8:49

  Sufletul exista. El e centrul psiho-somatic al sentimentelor. Sfintii prin inaintevederea daruita de harul Duhului Sfant spun ca sufletul se afla in rarunchi (rinichi).
  Numeroase exemple (inclusiv din viata personala) afirma ca in momente limita de viata sufletul iese din trup si experimenteaza noi stari si emotii.

  Credeti in Hristos Dumnezeu care e Singurul ce afirma ca odata ce vom crede si vom indeplini Cuvantul Lui vom avea viata vesnica.

 3. IONEL IORDAN

  5 iunie 2017 at 20:41

  DEJA SUNTEM VESNICI IN ACEST CORP DAR NU SE CUNOASTE TINPUL RESETARII INAINTE DE A INTERVENI MOARTEA .MOARTEA NU POATE INTRA INTR UN CORP LUMINAT FARA BOALA TERESTRA . BOALA ESTE PROVOCATA DE TINE PRIN EMOTII ,VIBRATII SI NE RESPECTAREA ALIMENTATIEI SOLARE .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top