Sufletul se reîncarnează de mai multe ori, până când a învățat toate lecțiile

Hinduismul este una dintre cele mai vechi religii ale lumii și are o percepție foarte clară despre suflet. După moarte, sufletul se reîncarnează de mai multe ori, până când a învățat toate lecțiile posibile ale vieții.

Așa cum omul aruncă o haină uzată și își pune una nouă, la fel și sufletul schimbă mai multe corpuri fizice. Jiva sau ființa este formată din corpul brut și corpul subtil. În interiorul corpului subtil se află sufletul.

Fiecare jiva are un ego sens care naște percepții, cunoaștere, amintiri, sentimente. Prin fiecare reîncarnare, sufletul se purifică, ajungând pe o treaptă superioară a spiritualității.

În hinduism sufletul este etern, nu are început și sfârșit. Hindușii folosesc termenul de renaștere, în sensul că fiecare ciclu se termină cu un nou început.

Doctorul Stevenson a cercetat peste 2600 de cazuri ale unor persoane care aveau amintiri pe care nu le trăiseră în această viață. Un caz celebru este cel al unui copil canadian care la vârsta de patru ani avea amintiri precise despre cel de al Doilea Război Mondial, despre moartea unui pilot al cărui avion s-a prăbușit în timpul războiului, despre familia și camarazii acestuia. Tatăl său a contactat un eminent istoric care i-a confirmat veridicitatea faptelor.

Al 14 lea Buddha și sufletul

În anul 1936, la trei ani după moartea lui Dalai Lama, mai mulți călugări tibetani s-au deplasat într-un sat îndepărtat din Tibet, unde au descoperit cu copil de doi ani care vorbea perfect în dialectul lor, cu toate că în zonă era folosit un alt dialect.

Loading...

Călugării au dus cu ei mai multe lucruri personale ale defunctului, iar copilul le-a recunoscut imediat. Micuțul de numea Tinzin Gyatso și a fost recunoscut ca fiind al 14 lea Dalai Lama.

Cazul Shanti Devi

Când a început să vorbească, Shanti a rostit primele cuvinte într-un dialect pe care familia ei nu-l folosea. Ea vorbea despre o tânără pe nume Lugdi care trăise la Muttra, o localitate care se afla la 128 km de Delhi, locul său de naștere. Shanti susținea că tânăra Lugdi a murit la două zile după ce a născut o fetiță și înainte să moară a ascuns 150 de rupii în zidul casei.

sufletul

Shanti și părinții lui s-au deplasat la Muttra unde l-au cunoscut pe soțul lui Lugdi. Shanti și Lugdi au depănat multe amintiri comune, dar punctul culminant al întâlnirii a fost acela în care au fost descoperiți 150 de rupii, ascunși în zidul casei. Despre Shanti Devi, cercetătorii occidentali au spus că este cel mai concludent caz de reîncarnare.

loading...

Comentariile sunt închise.