Sufletul pereche, cum au distrus zeii omul androgin și semne că ți-ai găsit jumătatea

Sufletul pereche, cum au distrus zeii omul androgin și semne că ți-ai găsit jumătatea

Sufletul pereche este unul dintre cele mai discutate și gândite subiecte atunci când vine vorba despre dragoste. Sufletul pereche este jumătatea pe care o căutăm în decursul vieții pentru a ne întregi, pentru a deveni un tot și pentru a atinge cele mai înalte culmi ale evoluției spirituale.

Ce este sufletul pereche?


Una dintre cele mai interesante legende despre sufletele pereche s-a născut în Antichitate. Anticii susțineau că la începuturi a existat omul androgin. El nu era nici femeie și nici bărbat pentru că era complet.  Platon, într-un din operele sale, intitulată „Banchetul”, descrie cu lux de amănunte povestea omului androgin.

Zeii, la un moment dat, au luat o decizie ciudată, de neînțeles și au transformat omul androgin în cel care este și în ziua de astăzi. În acest fel, sufletele au fost rupte în două părți și omul a devenit pur și simplu o jumătate. În acest sens, sufletul pereche nu este altceva decât jumătatea sufletului tău, care te completează și te aduce la ipostaza inițială sau primară.

Sufletul pereche este cineva care te va cunoaște complet, cineva pe care îl vei cunoaște complet și care te va iubi complet.

Sufletele pereche și manifestarea fizică


În articolul „Separarea sexelor” din ciclul „Din cronica Akasha” , Rudolf Steiner vorbeşte despre aceeaşi fiinţă primordială androgină. El spune că formele specifice ale bărbatului şi femeii, în decursul evoluţiei, au luat naştere dintr-o formă unică primordială, când fiinţa umană nu era nici bărbat, nici femeie, ci ambele în aceleaşi timp. Corpul uman era format din materii moi, maleabile, căruia sufletul putea să îi imprime cu uşurinţă propriile legi.

În esenţa sa, sufletul prezintă ambele caracteristici, şi cele masculine – ce se regăsesc în partea de voinţă şi cele feminine – vizibile în partea de reprezentare, de imaginaţie. Odată cu solidificarea tot mai accentuată a materiei pământeşti, sufletele sunt obligate să îşi manifeste în plan fizic numai una dintre caracteristici: masculin sau feminin, apărând astfel ca bărbaţi sau ca femei. Cealaltă parte sufletească, complementară – feminină, pentru bărbaţi sau masculină, pentru femei – rămâne încă în lumea spirituală şi este folosită pentru dezvoltarea sufletului, metamorfozându-se în capacitate de gândire. Deci o dată cu separarea sexelor are loc şi apariţia gândirii.

Loading...

Avem ca urmare fiinţele umane, cu o parte manifestată în plan fizic – bărbat sau femeie – şi cu una sufletească rămasă în plan spiritual. În această parte necoborâtă, nenăscută încă în plan fizic, ierarhiile spirituale au depus germenele Eului: Eul Superior.

Iar căutarea sufletului-pereche înspre regăsirea unităţii primordiale este încercarea de reunire în conştienţa din plan fizic cu complementul aflat în lumea spirituală, cu Eul Superior. Această strădanie, de a ajunge din nou la a fi un întreg, este tocmai iniţiereaşi este prezentată ca fiind nunta dintre sufletul omenesc purificat – mireasa Sophia – si Eul Superior – mirele Christos. Acesta este sensul real al căutării sufletului-pereche.

Semne că ai întâlnit sufletul pereche


Când se întâlnesc, două suflete pereche simt că se cunosc dintotdeauna.

Vor avea un sentiment plăcut de siguranță.

Vor constata că au multe lucruri în comun.

Ați vizitat aceleași locuri, poate v-ați intersectat fără să vă întâlniți.

sufletul

Se înțeleg din priviri. Sufletele pereche se simt unul pe altul dincolo de cuvinte.

Această persoană te va trata ca pe iubirea vieții ei.

Veți avea valori morale și spirituale asemănătoare.

Relația nu va fi una lipsită de defecte, dar pentru că există iubirea, le veți putea face față.

loading...

Related posts