Spiritualitate

SUFLETUL, MATRICEA CARE TOT TIMPUL RENAȘTE

În Noul Testament există o poveste care ne dă fiori. Este vorba despre învierea lui Lazăr de către Iisus. Lazăr era îngropat într-o peșteră a cărei intrare era astupată de o piatră. Iisus s-a apropiat de intrare și a strigat, Lazăre, vino afară!

Mortul a ieșit, legat de mâini și de picioare cu fâșii de pânză. Iisus a spus, dezlegați-l și lăsați-l să meargă. Nu știm dacă este o realitate sau o poveste inventată de Biserică, pentru a aduce oamenii mai aproape de credință.

Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist, are o poveste tulburătoare. În anul 1944, Jung a căzut și și-a rupt un picior. La scurt timp, a suferit un atac de cord. El a relatat în cartea sa , Amintiri, vise și reflecții, experiența sa uluitoare. El a povestit despre plutirea sa în cosmos, despre cum vedea pământul, mările, oceanele.

În lumea de dincolo și-a văzut și medicul personal cu care a schimbat câteva cuvinte. După ce și-a revenit, Jung a căzut într-o puternică depresie și a declarat că ceva se va întâmpla cu medicul său. La câteva zile, medicul a decedat brusc, în urma unui infarct.

După această experiență, Jung avea să-și schimbe părerile cu privire la viața de dincolo. Începând cu anii 20, lumea științifică a început să fie preocupată de experiența morții clinice, această călătorie fabuloasă. Toți s-au întrebat unde merg sufletele după moarte?

S-a spus că sufletul este o matrice care tot timpul renaște, pornește într-o călătorie către alte dimensiuni. În anul 1964, toată regiunea Altaiului, nordul îndepărtat al URSS-ului, vorbea despre un caz miraculos care se petrecuse. O femeie de 40 de ani murise și înviase după 3 zile.

A fost operată, suferea de cancer, și în timpul operației inima i s-a oprit. A fost declarată moartă și trupul femeii a fost dus la morga spitalului unde a stat trei zile. Când rudele femeii au venit să ridice trupul, au constatat că aceasta dădea semne de viață. A deschis ochii și a început să articuleze cuvinte.

Femeia a povestit despre marea aventură din cele trei zile în care a fost considerată moartă. Cea mai mare surpriză a fost atunci când femeia a fost consultată și medicii au constatat că era perfect sănătoasă, cancerul care era extins în tot corpul dispăruse.

În anull 1906, medicul american Duncan MacDougall, în urma unui experiment neobișnuit, a reușit să demonstreze că sufletul cântărește 21 de grame. Experimentul l-a realizat pe subiecți bolnavi de tuberculoză în fază terminală. Boala nu era însoțită de spasme musculare necontrolate care ar fi putut afecta măsurarea exactă a greutății corpului. După moartea celor șase pacienți, acul cântarului arăta o pierdere de 21 de grame, pentru fiecare corp în parte.

Nazira este o tânără musulmană din Uzbekistan care are o poveste incredibilă. La vârsta de patru ani a fost declarată moartă ca urmare a unor dureri de cap. După datina musulmană, a fost îngropată foarte repede. Trupul i-a fost înfășurat într-un giulgiu și introdus în mormânt. După înmormântare, bunicul său visează că Nazira este vie și se chinuie să iasă din mormânt.

A doua zi, familia se deplasează la cimitir și o găsește pe micuță lângă mormântul răscolit. Copilul este dus la spital, unde timp de 14 ani a căzut într-un somn letargic. S-a trezit după 14 ani și i-a uluit pe medici când a început să vorbească engleza, franceza, araba. Mai mult, trupul său nu resimțea căldura sau frigul.

suflet 1 - SUFLETUL, MATRICEA CARE TOT TIMPUL RENAȘTE

O soartă mai puțin fericită a avut scriitorul Nicolai Gogol. După ce a suferit o encefalită, toată viața a fost obsedat că va fi înmormântat de viu. Gogol a murit în anul 1852 și a fost înmormântat la o mănăstire din Moscova.

În anii 50, în timpul prigoanei comuniste, autoritățile au decis deshumarea osemintelor lui Gogol. Craniul scriitorului era răsucit în mod straniu într-o parte, iar sicriul din lemn era zgâriat ca și cum cineva încercase să iasă din el.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top