SUFERINTA UMANA, HRANA PENTRU DEMONI

SUFERINTA UMANA, HRANA PENTRU DEMONI

Pentru occidentali exista conceptul de demoni sau spirite malefice. În islam, aceștia sunt numiţi djinni sau jini care în traducere ar însemna geniu.

Versetele din Coran prezintă aceste creaturi ca fiind formate din foc fără fum. Înainte să fie creat omul, au apărut djinii și odată cu ei focul.

Apoi a fost creat din argila omul, după care, îngerii au adus lumina. Djinii pot lua forma de om sau de animale precum șarpele, vaca, scorpionul. Cel mai frecvent, apar sub formă de câini negri sau pisici negre.

Belial, cel care întruchipează raul masculin

În vechile texte iudaice, opusul lui Dumnezeu este Belial, cel care întruchipează raul masculin, plin de vicii și cruzime. Belial este considerat simbolul apocalipsei. El conduce 84 de legiuni formate din 522000 de demoni.

Legenda spune că regele Solomon a reușit să captureze acești demoni pe care i-a închis într-un recipient, reuşind să instaureze armonia și pacifismul pe pământ.

Babilonienii au găsit recipientul, l-au deschis și au eliberat demonii care au adus cu ei luxul și viciile. Belial este răspunzător de orgiile care se produceau în Sodoma și Gomora.

Frica de demoni este adânc înrădăcinată în subconştient. Demonii sunt adversarii lui Dumnezeu și implicit, adversarii omului. Spre deosebire de alte cazuri de interacțiune cu spiritele, bântuirile demonice sunt mai rare și se afla la un nivel superior fata de celelalte tipuri, prin puterea pe care o exercita.

Mai întâi, activitatea este exercitată asupra copiilor și a animalelor. Acestea sunt ţinte mai ușoare, iar controlul se realizează instantaneu. În unele cazuri, demonii devin prieteni imaginari de joacă ai copiilor.

Entitatea vizitează copii când sunt singuri sau în situații de vulnerabilitate. Prezenţa lor este asociată cu mirosul de sulf sau putreziciune, iar câteodată sunt auzite mârâituri sau răgete. De regulă, ocupanţii locaţiei bântuite se îmbolnăvesc subit.

Locuri cu violențe extreme

Bântuirile demonice apar în locuri unde au avut loc violente extreme. Acest lucru se produce pentru că demonii se hrănesc cu suferinţa umană. Pentru a alunga demonii, oamenii au apelat la exorcizare, un ritual de izgonire a demonilor.

Exorcizarea se realizează asupra unui loc, obiect sau o fiinţă umană. Cu toate acestea, exista locuri imposibil de locuit care rămân bântuite pentru totdeauna.

rp_Demon-Forever.jpeg

O persoană bântuită prezintă mai multe simptome, printre care, abilitatea de a blasfema în limbi necunoscute, forța fizică ieşită din comun, repulsia faţă de obiecte sfinte, inabilitatea de a pronunța numele lui Hristos.

Posedarea a fost identificată în timpurile moderne cu schizofrenia sau nebunia în doi, folie a deux. Sindromul Tourette a fost considerat un semn tipic al posedării. El se manifesta prin ticuri verbale, tuse, răcnete, contorsionări ale corpului, forța fizică uriașa.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This