Sucurile naturale vindecă numeroase afecțiuni. Sănătate și energie

Sucurile naturale vindecă numeroase afecțiuni. Sănătate și energie

Sucurile naturale sunt o adevărată sursă de vitamine pentru organism. De asemenea, sucurile naturale pot vindeca o sumedenie de boli și aduc numai beneficii pentru sănătate pe termen lung.

Sucurile din fructe și legume nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Ele aduc numai beneficii, sunt pline de vitamine și sunt o excelentă sursă de regenerare a organismului indiferent de starea de sănătate. Din aceste motive, am ales să vă prezentăm mai multe tipuri de sucuri naturale și afecțiunile pe care le pot trata. Atunci când aveți cu adevărat o problemă și alternativa nu este spitalul, alegeți o dietă echilibrată, care să conțină și sucuri naturale.

Morcovii tratează ulcerul

Sucul de morcovi este indicat în anemii, ulcere gastrice şi duodenale, colite, enterite, diaree sau constipaţie, afecţiuni hepatobiliare, intoxicaţii, dermatoze. Conţine fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Se spune că întârzie îmbătrânirea. Pentru că are un gust fad, e indicat în combinaţie cu ţelina, roşii, lămâie sau mere.

Sucul obţinut din frunze de ţelina sau rădăcini este un bun drenor hepatic şi renal, tonic al sistemului nervos şi al suprarenalelor, antireumatismal şi antigutos, înzestrat cu proprietăţi antiseptice. Conţine săruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv şi remineralizant. Se foloseşte în inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenţă, demineralizare, reumatism, afecţiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenţă. Se administrează câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi înainte de mese, sau câte 1/2 pahar pe zi, timp de 15-20 de zile, în cure intensive. Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.

Suc de ardei pentru unghii

Sucul de mărar poate fi adăugat la alte sucuri pentru proprietăţile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogege (pentru sporirea secreţiei de lapte). Sucul de roşii merge asociat cu cel de ţelină. Se vor folosi doar roşiile bine coapte. Numeroasele lui proprietăţi curative îl recomandă în caz de demineralizare, reumatism, intoxicaţii, asteroscleroza, pentru preîntâmpinarea îmbătrânirii precoce. Sucul de ardei gras conţine o mare cantitate de siliciu necesar unghiilor, părului şi glandelor sebacee. Ajută la curăţarea pielii de petele închise la culoare. Este bun în colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient dacă este combinat cu cel de morcov şi spanac, în proporţie de 1:2:2. Se bea cu înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Sfecla roşie e anticancerigena

Sucul de sfeclă roşie conţine zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este răcoritor, foarte nutritiv şi energetic. Se recomanda în anemii, demineralizare, TBC şi chiar şi în cancer. Este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat să se consume prea mult suc de sfeclă, deoarece da stări de vomă şi greţuri, ca urmare a efectului de epurare rapidă a substanţelor toxice din ficat.

Se recomanda un pahar de suc, repartizat în trei reprize. Este un suc fortifiant, îmbunătăţeşte metabolismul, creşte conţinutul de hemoglobină în sânge (datorită fierului, cobaltului şi altor microelemente necesare în formarea sângelui), scade presiunea arterială (magneziul din această legumă contribuie la normalizarea tensiunii). Folosirea regulată a sucului de sfeclă contribuie la păstrarea prospeţimii pielii fetei.

Păpădia lupta cu celulită

Sucul din frunzele păpădiei este foarte util în constipaţie şi stimularea secreţiei biliare. Este un tonic puternic pentru ficatul leneş, cu probleme cauzate de abuzul de alcool sau dietă severă. Este bogat în magneziu şi fier. Se foloseşte în litiaze biliare, reumatism, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulită. Se beau 2-3 ceşti pe zi, înaintea meselor principale.

Sucul de păpădie combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, întăreşte coloana vertebrală, previne formarea cariilor. Sucul de ridiche neagră conţine vitaminele B şi C. Este digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat în litiaze biliare, colecistite, insuficienţă hepatică, afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm, reumatism, rahitism, alergii, eczeme. Se foloseşte ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. în litiaza biliară, se beau zilnic câte 200-400 ml de suc. Se administrează de obicei în combinaţie cu suc de morcovi, în acest fel ajutând la refacerea mucoaselor din organism.

Sucul de ceapă vindeca surmenajul

Sucul de ceapă conţine vitamine (A, B, C), săruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecţios, antisclerotic, antireumatismal. E bun în astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afecţiuni respiratorii (guturai, bronşită, astm), gripă, diabet, ateroscleroza, obezitate, impotenţă, prostatite, edeme. Sucul de fasole verde e bogat în vitamine (A, B, C), săruri minerale, hidraţi de carbon, oligoelemente.

Este diuretic, depurativ, antiinfecţios, tonic hepatic. Se foloseşte în reumatism, guta, diabet, litiaza renală. Se administrează câte 1/2 pahar pe zi. Este tonic general şi al sistemului nervos, antidiareic. Este indicat în afecţiuni pulmonare, demineralizări, stări febrile, hipotensiune. Se administrează preventiv câte 1-2 ceşti pe zi, mai ales în combinaţie cu suc de mere.

Suc de pătrunjel contra cataractei

Sucul de praz este bogat în polizaharide, vitaminele B, C, PP, potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu. E recomandat ca diuretic. Este foarte bun în dieta diabeticilor. Se va bea, în acest caz, câte un pahar (80-100 ml) de suc de praz, de trei ori pe zi, înaintea meselor. Sucul de praz, uşor încălzit, este laxativ. Sucul de pătrunjel este extrem de util în menţinerea sănătăţii glandei tiroide şi a suprarenalelor.

Stimulează funcţionarea tractului digestiv, este un bun diuretic folosit în hipertrofia de prostată. Stimulează pofta de mâncare, dar ajută şi la normalizarea ciclului menstrual, îmbunătăţirea respiraţiei şi a ritmului cardiac. Este foarte eficient în bolile de ochi, inclusiv că remediu în cataractă. Sucul de castravete este depurativ, dezintoxicant şi foarte util în cosmetică, luptând împotriva ridurilor şi pistruilor. Conţine vitamine (A, B, C), oxid de calciu, magneziu, sulf. Se recomanda în stări subfebrile, intoxicaţii, reumatism.

rp_legume.jpg

Suc de cartofi pentru diabetici

Sucul de cartofi conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, diabet, litiaza biliară, constipaţie. Se bea câte 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o lună, în diabet sau ulcere gastroduodenale.

În caz de litiaza biliară, obezitate, constipaţie sau hemoroizi, se bea câte 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi. Sucul de spanac este regenerator sanguin prin clorofila şi fierul pe care le conţine, remineralizant. Se întrebuinţează în cazurile de anemie, convalescenţă, oboseli fizice şi intelectuale, la copii şi la persoanele în vârstă, în cazuri de scorbut, rahitism şi arsuri. Foarte bune sunt combinaţiile: spanac-morcovi, spanac-morcovi-telina, spanac-creson, în cantităţi egale. 500 ml pe zi vor vindeca constipaţiile cronice.

Coacăzele negre previn îmbătrânirea

Bogăţia caiselor în vitamine şi săruri minerale recomanda sucul obţinut din aceste fructe în cazurile de astenii fizice şi psihice, de anemie şi în convalescente. Ananasul conţine din belşug vitamine, oligoelemente şi săruri minerale şi un ferment digestiv foarte puternic. Sucul lui este indicat în insuficiente digestive, de creştere, în convalescente. Este diuretic şi cu proprietăţi detoxifiante.

Sucul de coacăze negre are proprietăţi antireumatismale, antiartritice şi e stimulator hepatic. Sucul de cireşe e remineralizant, depurativ, antireumatismal şi indicat în arteroscleroza şi artroza. Energetic, este deopotrivă un factor de prevenire a îmbătrânirii prin acţiunea lui regeneratoare şi eliminatoare a toxinelor. Pentru obezitate şi constipaţie, face minuni sucul obţinut dintr-un kg de fructe, pe zi. Sucul de persici este diuretic şi laxativ uşor, indicat în dispepsii.

Cu suc de mandarine dormiţi mai bine

Sucul de lămâie beneficiază de o reputaţie recunoscută în tratarea multor afecţiuni. E indicat în caz de ulcer gastric. Conţine acid catric, acid malic, glucide, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este răcoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antiscorbutic, remineralizant. Se administrează într-o jumătate de pahar de apă îndulcită, numărul de lămâi stoarse crescând progresiv până la 8-10 lămâi pe zi.

Este indicat să se renunţe la carne, amidon, zaharuri. Sucul diluat de lămâie tratează arsurile solare. Acţionează ca un astringent, uşurând durerea. E un bun dezinfectant al rănilor din gură sau gât, alina durerea de gât şi răguşeala, opreşte hemoragia nazală. Sucul de mandarine e revitalizant şi, prin conţinutul său în brom, se bucura de proprietăţi sedative. Sucul de dude, diluat cu apă, este răcoritor şi laxativ. Se poate folosi în gargara contra anginei, aftelor şi stomatitelor.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This