Subconștientul, partea ascunsă din mintea noastră! Cum se controlează

Subconștientul, partea ascunsă din mintea noastră! Cum se controlează

Deși nu pare evident, mintea este alcătuită din două părți distincte, mentalul obiectiv și cel subiectiv sau mentalul conștient și cel subconştient. Mentalul conștient este eul de suprafața, iar mentalul subconştient este eul profund. Cu alte cuvinte, mintea are un caracter dual.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi trăim în lumea exterioară. Puțini sunt cei care pot pătrunde în lumea subtilă, spirituală. Subconştientul este un ocean profund plin de bogații. Întrebarea este, cum poți ajunge la el?

Subconștientul și lumea exterioară

Mintea noastră este 99% subconştientă. Prin urechile noastre, printr-o secundă, pătrund miliarde de sunete. Cu toate acestea, suntem conştienţi de o parte infimă. Restul este stocat în subconştient care reprezintă o sferă a fenomenelor care se desfășoară în afara conştiinţei.
Cu ajutorul subconştientului, omul își controlează emoţiile, distinge binele de rău, își învinge ideile negative. Subconştientul reprezintă aspectul receptiv său feminin și este mult mai dezvoltat la femei.

Din momentul conceperii, în toată perioada de nouă luni până la naștere, tot ceea ce ai perceput prin simţuri se înregistrează. O persoană care trăiește într-un oraș aglomerat, în plin stres, poate primi până la 10000 de mesaje într-o zi. După ce le-a recepționat, subconştientul le retransmite, informațiile ies una câte una la suprafața.

Subconștientul

Specialiştii susțin că subconştientul trebuie să fie servitorul nostru și nu șeful suprem care ne conduce viața. Subconştientul nu poate discerne binele de rău, informațiile ies la suprafața de-a valma.

Supraconstiința trebuie să conducă subconștientul

Supraconstiința este latura divină din fiecare dintre noi, care trebuie să conducă subconştientul. Psihologii susțin că subconştientul ne da semne, la care, de multe ori, nu suntem atenți. O criză de anxietate este un semnal de alarmă pe care subconştientul ni-l dă.

Cu cât eziţi mai mult să iei o decizie, cu atât mai mult, ezitarea va deveni un obstacol. Dacă subconştientul îți dă un mesaj, ascultă-l, și nu ezita. Primul mesaj este cea mai bună decizie. Când subconştientul te îndeamnă să iei o decizie este susţinută și de un instinct, de o presimțire.

În religia budistă, sursa puterilor paranormale este mintea. Conştientul este eul care nu-ți permite să faci orice, subconştientul îți permite să faci orice, oricum. El conține sentimentele, credința și memoria. În mod paradoxal, subconştientul controlează 90% din activitatea creierului. Procesorul subconştientului este de un milion de ori mai puternic decât cel al conştientului.

Subconștientul poate face lucruri nebănuite

„Mintea este puterea Maestrului care modelează şi creează.Omul este Minte, şi oriunde îşi duce cu el instrumentul gândirii, modelându-şi astfel realitatea dorită, El îşi făureşte o mie de bucurii, dar şi o mie de lucruri rele. El gândeşte în taină, dar gândurile sale se îndeplinesc: mediul exterior nu este decât oglinda în care se priveşte.” – James Allen, „Omul devine ceea ce gândeşte”

Cel mai important lucru pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l cunoaştem despre mintea subconştientă este că aceasta funcţionează în fiecare moment al vieţii noastre.

Cu alte cuvinte, aceasta este activa zi şi noapte, indiferent de ceea ce facem. Mintea subconştientă este cea care controlează şi procesele coprului fizic.

Subconștientul

Nu putem auzi acest proces interior, nici cu cel mai mare efort conştient. De aceea, este necesar să ne asumăm responsabilitatea pentru mintea noastră subconştientă. Este vital să ne menţinem mintea într-o stare de aşteptare a evenimentelor bune şi să facem din acest tip de gândire unul obişnuit pentru viaţa de zi cu zi, un tip de gândire bazat pe dreptate, loialitate şi iubire.

Credinţa şi convingerile, fundaţia subconştientului

Credinţa şi convingerile personale reprezintă fundaţia subconştientului uman. Nu uitaţi răspunsul pe care L-a oferit Mântuitorul Iisus Hristos femeii cananeence “O, femeie, mare este credinţa ta; fie-ţi ţie precum voieşti.” şi învăţătura oferită de Sfântul Apostol Marcu, care ne sfătuieşte: “De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.”.

Nu sunt puţine cazurile în care au putut fi experimentate vindecări miraculoase ca urmare a credinţei şi a puterii minţii subconştiente. Un astfel de caz este cazul unui ministru din Statele Unite ale Americii care suferea de cancer pulmonar şi care s-a vindecat folosindu-se de puterea minţii subconştiente. Acesta descrie metoda să de a transfera gândurile pozitive la nivelul minţii sale subconştiente:

“De două sau de trei ori pe zi mi-am pus trupus şi sufletul într-o stare completă de relaxare, repetând aceste cuvinte: Picioarele mele sunt complet relaxate, tălpile picioarelor mele sunt complet relaxate. Muşchii stomacului meu sunt complet relaxaţi. Inima mea bate liniştită, iar respiraţia mea este calmă şi relaxată. Capul meu este complet relaxat şi tot trupul meu este complet relaxat şi calm.  După o perioadă de cinci minute, timp în care atingeam o stare profundă de relaxare, îmi repetam diferite cuvinte, că de exemplu: “Perfecţiunea planurilor lui Dumnezeu îşi găsesc expresia în mine. Mintea mea subconştienta este plină de gânduri care reflectă starea mea perfectă de sănătate.”

Cum se folosește subconștientul?

  • Subconştientul tău nu controlează doar procesele organismului, dar acesta cunoaşte multe dintre răspunsurile la diferitele întrebări ale vieţii şi te poate ajuta să rezolvi o mulţime de probleme.
  • Înainte să adormi, trimite-i subconştientului tău orice cerere şi vei vedea în curând adevărata sa putere miraculoasă în acţiune.
  • Tot ceea ce este captat de subconştientul tău te va afecta în mod direct sub formă de emoţii, situaţii şi evenimente. Prin urmare, este necesar să acorzi o atenţie deosebită gândurilor şi ideilor care îţi guvernează mintea.

  • Toate experienţele sunt rezultatul dorinţelor neîmplinite. În cazul în care eşti “fixat” pe diferite probleme, aceasta va fi şi reacţia subconştientului tău.
  • Atunci când ai un scop sau un vis specific, repetă în mod constant această afirmaţie: “Cred în puterea subconştientului meu, cel care mi-a oferit această dorinţă, iar aceasta şi-a făcut deja apariţia în viaţa mea.”
  • Stresul, anxietatea şi frică poate perturba ritmul natural al respiraţiei, ritmul cardiac şi procesele altor părţi ale organismului tău. Cultiva în mintea ta subconştienta gânduri pline de pace, sănătate şi armonie şi toate funcţiile corpului vor reveni la normal.
  • Umple-ţi subconştientul cu cele mai bune aşteptări şi emoţii şi astfel gândurile tale vor deveni realitate.
  • Imaginează-ţi întotdeauna un rezultat pozitiv la problemele pe care le întâlneşti în viaţa de zi cu zi. Toate fanteziile şi sentimentele sunt acceptate pe deplin de subconştientul tău şi apoi îşi găsesc aplicabilitatea în viaţa de zi cu zi. Ai grijă ce alegi!

Mesajele subliminale controlează subconștientul

Într-un film se derulează 25 de imagini într-o secundă. Cât poate capta ochiul și cât subconștientul Tehnica mesajelor subliminale a început să fie utilizată în SUA, începând cu anii 50.

Coca Cola a reușit să-și sporească vânzările, în anul 1957, cu aproximativ 50%, cu ajutorul mesajelor subliminale. În timpul unui film, erau publicități ale produsului, de scurtă durată, care induceau telespectatorilor mesajul necesar.

Subconștientul

Guvernul american a interzis pentru o perioadă astfel de practici. S-a spus că publicitatea manipulează subconștientul. Specialiștii susțin că, mesajele la limita percepției manipulează subiectul. Imaginile scurte transmit mesaje subliminale, care rămân în subconștient și manipulează telespectatorii. Percepția acestor imagini nu se realizează conștient.

În anul 1998, la un canal de televiziune din Franța, apare pentru câteva fracțiuni de secundă, imaginea lui Francois Mitterand, în cadrul unui telejurnal. Știrea din telejurnal nu avea legătură cu Mitterand, care urma să candideze la președinția Franței.

Timp de mai multe zile, imaginea lui Mitterand a apărut în calupul de știri, fără să aibă legătură. Mitterand a fost reales președinte cu o majoritate confortabilă. Au fost voci din tabăra adversă care au sesizat această manipulare a telespectatorilor, a fost chiar un proces, dar Mitterand s-a bucurat de succesul reușitei.

Campanie electorală

În anul 2000, în timpul campaniei electorale a lui George Bush, după spotul său publicitar, următoarea știre începea cu un anume cuvânt, șobolani. S-a repetat mai multe săptămâni spotul, urmat de știrea despre șobolani.

Bush a câștigat alegerile, cu toate că, nu a excelat în dezbaterile din timpul campaniei electorale.
Subliminalul sonor nu se bazează pe durata mesajului, ci pe intensitatea lui. Un sunet care este difuzat la joasă frecvență va fi perceput de conștient. Un sunet scurt, de înaltă frecvență va fi perceput numai de către subconștient.

Muzica, spun specialiștii, este o altă formă de a ne manipula subconștientul. Trecerea de la un ritm lent la unul alert, zgomote din natură pe fundalul melodiei. În muzică s-a realizat un top, în ceea ce privește mesajul subliminal.

Formația Kiss, cântecul Kings in Satans Service. Mesajul subliminal este că diavolul este Dumnezeul tău.
Madonna, Like a virgin, mesajul subliminal este că vreau să păcătuiesc. Prince, Purple rain, mesajul subliminal este că cerul va exploda.

Mesaje subliminale transmit și cântecele lui Michael Jackson, Led Zeppelin, Pink Floys. John Todd, unul dintre marii producători de discuri din SUA, a declarat că, în majoritatea lor, cântecele au mesaje subliminale, de la droguri, satanism, agresivitate.

Pe matricea originală a discului sau a benzii, sunt înregistrate mesaje scurte, pe care conștientul nu le percepe, care transmit subconștientului mesajul dorit.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)