Sub liniile de la Nazca, un adevărat mister! Câmpuri magnetice extrem de puternice

Sub liniile de la Nazca, un adevărat mister!  Câmpuri magnetice extrem de puternice

Sute de figuri de la linii simple la colibri, maimuțe, peşti, şopârle, se întind pe o suprafața de 80 km intre Nazca și Palpa. Au fost observate prima dată, în anul 1920, de către piloții avioanelor comerciale.

La început, s-a crezut că sunt calendare agricole. Totuși, liniile aveau dimensiuni prea mari. De ce ar fi avut nevoie de astfel de calendare care puteau fi văzute din cer?

Măsurătorile realizate de specialişti de la Universitatea Tehnică din Dresda au scos la iveală date şocante. Sub aceste linii au fost descoperite câmpuri magnetice extrem de puternice. Cu toate că regiunea este deşertică, iar nisipul este un bun izolator, pe aceste linii se produc câmpuri electrice. Curentul este mai mare de 8000 de ori, decât alături de linii, iar cercetătorii nu au încă răspunsuri cu privire la cauzele producerii acestui fenomen.

Despre liniile de la Nazca se spune că au o vechime de peste 2000 de ani. Mulți le considera că fiind mărturii ale prezenţei extratereştrilor pe planeta noastră, ele fiind utilizate ca piste pentru aterizare.

Misterul s-a adâncit și mai mult odată cu descoperirea în apropierea liniilor a patru bucăți de pânza. Examinarea microscopică a scos la iveală faptul că ţesătura este mai rezistentă decât pânza de paraşuta utilizată în zilele noastre.

La capătul multor linii au fost descoperite gropi cu diametru de peste 10 metri, umplute cu pietre înnegrite de foc. Se presupune că acestea erau locuri unde se făceau focuri pentru a încălzi aerul din baloane și pentru a le înălţa.

În anul 1968, în deşertul chilian Tarapacaru au fost descoperite linii asemănătoare, printre care și un contur uman cu o lungime de 100 de metri. Pentru a fi realizate au fost dislocate sute de mii de metri cubi de pământ și piatra. Și în Anglia, întâlnim două desene cu lungimi de peste 200 de metri.

Vizitatorii din vremurile apuse au lăsat urme care nu pot fi lesne decodificate. Faptul că strămoşii noștri au primit vizita unor ființe venite din cosmos este o teorie care are tot mai mulți susţinători. Poate că ei sunt creatorul unui om nou, homo sapiens.

Liniile de la Nazca

Cei consecvenţi cu această teorie au concluzionat că civilizaţii superioare celei pământene s-au putut dezvolta pe 100000 de planete. Părerea potrivit căreia viața ar fi posibilă numai în condiții similare celor de pe Pământ este depăşită. Și pe Pământ exista vietăţi care nu au nevoie de oxigen sau trăiesc în mediu radioactiv.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This