Bizar

Studiu: Testele nucleare subterane sunt responsabile pentru craterele inexplicabile de pe Marte

Teste nucleare subterane, cât și o activitate vulcanică inexplicabilă sunt elementele care au creat cratere ciudate pe Marte. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători americani, care a studiat cu minuțiozitate mai multe fotografii efectuate pe planeta vecină.

O echipă de specialiști în fizică, condusă de Nadine Barlow , profesor de fizică și astronomie la Universitatea din Arizona de Nord, a realizat un studiu cu privire la cele mai ciudate cratere de pe Marte. În mod normal, cele produse de impactul meteoriților au o ală formă și o altă structură, dar solul marțian este împânzit de numeroase cratere care prezintă structuri ciudate. Acestea conțin diverse depuneri care le-au atras atenția oamenilor de știință.

Atunci când se produce un impact cu un meteorit materialul rezultat se împrăștie doar în zona respectivă și se așează uniform pe sol. În alte condiții, de exemplu atunci când o bombă nucleară explodează în subteran, materialul reacționează precum un fluid și acoperă craterului sub forma unor dune. Acest element i-a împins pe cercetători să ajungă la concluzia că cele mai multe cratere marțiene sunt rezultatul unor astfel de explozii subterane, provocate artificial.

De asemenea, și activitatea vulcanică a contribuit în mod decisiv la realizarea acestor cratere. În acest sens, materialul emis de vulcani, la care s-a adăugat o granulație fină de gheață a format un strat extensiv de depuneri care s-a întins peste o porțiune extrem de mare în jurul craterului.

cratere pe marte 300x187 - Studiu: Testele nucleare subterane sunt responsabile pentru craterele inexplicabile de pe Marte

Astfel, concluzia cercetării este că pe Marte există trei tipuri de cratere: cele provocate de impactul asteroizilor, cele realizate de explozia vulcanilor, dar și cele mai interesante care conform cercetătorilor au fost realizate de o activitate inexplicabilă din subteran, care a generat diverse cratere. Oare cine a trăit în interiorul planetei și care a fost cauza pentru care a efectuat asemenea teste?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top