Studiu: Strania legătură dintre semnele din naștere și moartea dintr-o viață anterioară

Reîncarnarea este un concept religios sau filosofic prin care se presupune că sufletul, după moartea biologică a trupului, începe o nouă viață într-un alt corp, care poate fi uman, animal sau spiritual, în funcție de acțiunile din viața anterioară.

Acest concept nu a putut fi demonstrat științific până în clipa în care dr. Ian Pretyman Stevenson, un psihiatru de origine americană, a efectuat un studiu amplu cu privire la legătura dintre reîncarnare și leziunile fizice de la naștere. Studiul a fost efectuat pe 210 copii care pretindeau că își aduc aminte de viața anterioară. Legătura stranie dintre moartea violentă din viețile anterioare și leziunile fizice sau chiar emoționale din noua viață a fost sesizată cu succes de Stevenson.

Precum o concluzie preliminară referitoare la studiul său, Stevenson scria căaproape nu se știe nimic despre motivul pentru care apar anumite semne sau leziuni congenitale la naștere„. Peste 35% dintre copiii pe care i-a studiat psihiatrul american prezentau semne bizare sau leziuni congenitale încă de la naștere. Interesant este faptul că aceste semne păreau să aibă o legătură directă cu ceea ce povesteau subiecții despre viețile lor anterioare.

Aceste semne de naștere se prezentau, în cele mai multe dintre cazuri, precum o rană vindecată sau o urmă a unei morți violente. Cu toate acestea, copiii povesteau cum au murit în viața anterioară și astfel Stevenson a putut realiza legătura între semnul de la naștere și modul în care s-a produs moartea respectivului într-o viață anterioară.

Pentru a-și face teoria plauzibilă și sustenabilă, Stevenson a dat mai multe exemple. Un băiat din s-a născut fără degete la mâna dreaptă. Copilul și-a amintit că în viața sa anterioară lucra într-o fabrică de furaje și o mașină i-a tocat pur și simplu mâna dreaptă. Un alt caz fascinant îl prezintă un băiat din Turcia, care s-a născut cu o malformație la urechea dreaptă. Copilul i-a povestit psihiatrului că într-o viață anterioară a murit împușcat în cap, chiar pe partea dreaptă.

Loading...

Un alt băiat din India, pe nume Maha Ram, și-a adus aminte că murise împușcat în piept. Maha Ram i-a oferit atât de multe detalii doctorului încât acesta a putut să găsească în arhive raportul autopsiei sale.

birthmark
Leziunile de la naștere ale lui Maha Ram

Straniu sau nu, respectiva persoană se reîncarnase în trupului lui Maha Ram, care prezenta mai multe urme de gloanțe chiar în piept.

birthmark
Leziunile de la naștere ale lui Maha Ram

Acestea sunt doar câteva exemple pe care le-a oferit Stevenson cu privire la cercetarea sa. Legătura dintre o viață anterioară și una prezentă este certă, mai mult de atât semnele de la naștere prezintă întotdeauna deznodământul vieții anterioare și astfel reîncarnarea devine parte din ciclul vieții.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și