Studiu: ÎMBĂTRÂNIM MAI GREU DACĂ NE MIȘCĂM REPEDE

Teoria dublei cauzalități răspunde la posibilitatea de realizare a buclelor temporale. Mai exact, este vorba despre influența viitorului, care la rându-i, prin retur, va influența prezentul.

Jacques Vallee a rezumat această teorie într-o frază. Noi intenționăm să producem cauze ale unor efecte din viitor, care vor deveni efecte în prezent. Teoria se bazează pe retrocauzalitate, sau cauzalitate inversă în care efectul poate preceda cauza. Timpul este fundamental reversibil. Retrocauzalitatea pune în realitate o problemă conceptuală, care ridică întrebarea legată de paradoxul bunicului.

Dacă eu călătoresc în trecut, pentru a-l ucide pe bunicul meu, atunci eu nu mă pot naște și prin consecință, nu pot călători în trecut. Dacă facem o călătorie în trecut și murim în urma unui accident, ne mai putem întoarce în prezent? Specialiștii susțin că ne vom întoarce în prezent, odată cu nașterea noastră.

În ceea ce privește destinul, specialiștii susțin că el nu există. Destinul este creat de cauzele pe care noi le trimitem sau nu în viitor. Să ne amintim de Einstein și de cele două teorii ale relativității. În prima lui teorie el demonstrează că putem călători în viitor. În cea de a doua teorie a relativității, cea generală, el extinde această posibilitate, susținând că putem călători în viitor, dar și în sens invers, în trecut.

Teoria relativității restrânse a fost elaborată în 1905 și se face diferența între două persoane și modul cum se scurge timpul. Dacă prima persoană este în mișcare, timpul se scurge mai încet pentru această persoană, comparativ cu cea de a doua care este imobilă și timpul se va scurge mai repede. În acest sens el a dat exemplul cu un ceas care se află într-un tren de mare viteză și un ceas care se află în exteriorul trenului. Acele ceasului care se află în tren se vor mișca mai încet, față de acele ceasului din exteriorul trenului.

Cu alte cuvinte îmbătrânim mai greu într-un mobil de mare viteză. Conform teoriei lui Einstein viteza luminii nu se modifică, în schimb timpul și spațiul suportă modificări. Timpul a fost asemuit cu o până care se modifică în funcție de mărimea obiectelor care se află pe ea. Timpul se dilată, se contractă, își modifică direcția.

Loading...

Cercetătorii susțin că cel mai dificil lucru este să poată fi construit un aparat care să se poată deplasa cu o viteză egală cu cea a luminii. Pentru persoana aflată într-un astfel de aparat, timpul se va modifica, este vorba de fenomenul dilatației temporale. Dacă aparatul atinge viteza luminii, masa acestuia crește, astfel încât acesta nu se mai poate deplasa, iar timpul se va opri.

batranete

Un asemenea dispozitiv, care să atingă viteza luminii există. Este vorba despre un accelerator al particulelor gigant, la Centrul European de Cercetări Nucleare, din Elveția. Specialiștii de la NASA vor să facă un experiment cu doi gemeni. Unul dintre ei va fi trimis în prima misiune spre Marte, celălalt va rămâne la sol. Ei vor să observe fenomenele care se produc cu fiecare dintre cei doi gemeni, dacă vor fi schimbări majore privind fizicul și mentalul acestora. Gemenii sunt monozigoți, adică au împărțit același patrimoniu genetic.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și