Stiinta

Studiu: Iată care este locul de drept al lui Adam în evoluția omului

3views

Strămoșul nostru comun, Adam, a trăit pe Terra în urmă cu 209.000 de ani, mai devreme decât s-a crezut până acum. Această concluzie reiese dintr-un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Sheffield.

Studiul s-a bazat pe descoperirea cromozomului y și dezvoltarea sa înainte odată cu evoluția speciei umane. Cercetarea a fost publicată în revista de specialitate Jurnalul European de Human Genetics, unde Dr. Elhaik și dr. Graur au prezentat cum au folosit modele biologice convenționale pentru a determina rolul pe care l-a jucat cromozomul y, care a fost transmis de către Adam, tuturor bărbaților.

Specialiștii au descoperit că acest eveniment marcant, din punct de vedere biologic și evoluționist, s-a petrecut în urmă cu 209.000 de ani, perioadă în care se presupune că a trăit Adam, primul om modern de pe Terra.

Descoperirea contrazice în totalitate ideea pe care anumiți specialiști o credeau veridică și care spunea că omul a dobândit cromozomul y în urma încrucișării cu alte specii.

Interesant mai este și faptul că Adam a trăit undeva pe teritoriul Africii, continent care devine astfel locul de naștere și dezvoltare al omului.

Loading...

“Putem spune cu certitudine că omul a apărut în urmă cu peste 200.000 de ani în Africa. Această afirmația se bazează acum pe rezultate concrete, iar celelalte teorii sunt pure speculații fără o bază științifică”, susține Dr. Elhaik.

Mai mult de atât, cercetătorii sunt siguri că omul nu s-a împerecheat cu hominizi care trăiau pe Terra și nici că a existat un singur Adam sau o singură Eva, ci grupuri de Adami și grupuri de Eve, care și-au răspândit genele în întreaga lume.

adam si eva

Chiar dacă aceste descoperiri par să revoluționeze modul de înțelegere în evoluția umană, încă mai există numeroase întrebări la care specialiştii încă nu au găsit un răspuns. Una dintre ele generează paradoxul spațiu-timp, care spune că în aceste condiții cel mai vechi reprezentant al speciei noastre nu s-a născut până acum, chiar dacă mai bine de 200.000 de ani au trecut de la apariția lui Homo Sapiens pe Terra.

loading...