The news is by your side.

Studiu: Apa îmbuteliată în sticlele de PET este contaminată cu peste 24.000 de substanțe chimice dăunătoare organismului

0

Un studiu efectuat de oamenii de știință din Germania demonstrează că PET-urile în care sunt îmbuteliate băuturile carbogazoase, apa sau chiar berea sunt dăunătoare sănătății. Atunci când un lichid este introdus într-o sticlă de plastic, aceasta elimină până la 24.000 de diferite substanțe toxice.

O echipă de chimiști din cadrul Universității Goethe din Frankfurt au analizat 18 tipuri de băuturi îmbuteliate în sticle de plastic. Rezultatul a fost unul uluitor, pentru că s-a constatat faptul că toate lichidele conțineau urme de substanţe toxice provenite din compoziția sticlelor de plastic.

În urma studiului, s-a descoperit faptul că apa îmbuteliată conţinea urme de bacterii, substanţe chimice, fluor, perturbatori endocrini, cum ar fi BPA. De fapt, indiferent dacă procesul de filtrare este pur sau nu, unele dintre aceste chimicale nu sunt excluse din produs, din moment ce procesul de depozitare a apei în sticle de plastic PET (mai ales după ce au fost expuse la căldură în timpul transportului şi al depozitării) impregnează apa cu scurgeri de substanţe chimice de la plastic.

Cele 24.520 substanțe chimice descoperite în lichidele analizate au fost izolate pentru a se determina proprietățile lor antiestrogenice, dar și impactul asupra organismului uman. S-a identificat că aceste substanțe chimice ajunse în organismul uman inhibă secreția mai multor tipuri de hormoni, fapt care poate să perturbeze creșterea în cazul copiilor.
De asemenea, aceste substanțe chimice se fac vinovate pentru declanșarea mai multor tipuri de cancer, dar pot declanșa și alte tipuri de maladii.

pet Studiu: Apa îmbuteliată în sticlele de PET este contaminată cu peste 24.000 de substanțe chimice dăunătoare organismului

Ideea pe care au vrut s-o sublinieze cercetătorii germani este că apa de la robinet este mult mai sigură și mai benefică sănătății decât cea îmbuteliată în PET-uri.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și