Structurile misterioase din regiunea Cydonia de pe Marte

Structurile misterioase din regiunea Cydonia de pe Marte

Unul dintre cele mai impresionante regiuni de pe Marte este Cydonia. Această regiune a atras interesul oamenilor de știință, dar a provocat și numeroase controverse. Se spune că în această regiune de pe Marte se ascund rămășițele unei civilizații antice și NASA ascunde acest fapt.

NASA deține informații capitale asupra istoriei Universului. Această afirmație aparține a doi foști consultați NASA, care de curând au acordat un interviu canalului de televiziune CBC.

Imagini bizare – regiunea Cydonia

În anul 1976, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanți NASA au prezentat mai multe imagini surprinse de prima sondă orbitală marțiană, Voyager, lansată de americani. În una dintre imagini, era prezentată o suprafață de 1152 kilometri pătrați, în care se puteau observa structuri ciudate, care formau o față umană.

Cei de la NASA au dezmințit această presupunere a celor prezenți, explicând că este vorba despre o iluzie produsă de efectul luminii.

Trei ani mai târziu, doi specialiști în informatică au studiat imaginile la celebrul laborator American Space Science Data Center, concluzionând că imaginile sunt reale.

Piramide?

În anul 1992, un important cercetător american, Hoagland, a prezentat concluziile sale în cadrul unei conferințe susținute la sediul Națiunilor Unite. În apropierea structurii numite Cydonia, el a descoperit mai multe piramide cu baze pătrate sau tetraedrice, pe care el le-a numit orașul.

Ipoteza pe care o susține Hoagland este că aceste structuri au fost construite de o civilizație extraterestră. Mai mult, el a făcut o paralelă între aceste structuri și cele de la Avebury sau Stonehenge, Anglia. Situl marțian este o replică perfectă a celor terestre.

Hoagland consideră că structura de pe suprafața marțiană este cea a unui hibrid. Partea dreaptă este umană, iar cea din stânga este a unui leu. Privite în ansamblu, cele două părți formează imaginea unui sfinx.
În anul 1992, NASA avea să înregistreze unul dintre cele mai mari eșecuri.

Misterul persistă

Cea mai performantă sondă spațială, Mars Observer, avea să dispară în mod inexplicabil, în momentul intrării sale în orbita planetei Marte. Ultimele imagini captate de Mars Observer au prezentat în apropierea sondei spațiale a unui obiect necunoscut. La câteva secunde, sonda nu a mai transmis imagini, timp de 90 de minute.

 regiunea cydonia - oras

După o oră și jumătate, Mars Observer a reînceput să funcționeze, dar programarea fusese modificată. Este vorba despre introducerea unui flux de informații nominale reprogramate.

 regiunea cydonia -mistere

NASA a păstrat tăcere asupra acestui accident, cu toate că mulți specialiști au declarat că ceva sau cineva a întrerupt funcționarea. În 23 august 1993, Mars Observer a dispărut fără urmă.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>