The news is by your side.

Structura de piatră în forma literei J indică drumul spre Atlantida?

0

Cu peste 2500 de ani urmă a început să se răspândească legenda privind o societate ideală din trecut care se bucurase de o abundență de resurse naturale, o mare putere militară, de clădiri splendide și remarcabile realizări inginerești, ca și de performanțe intelectuale mult mai avansate decât toate celelalte civilizații.

Atlantida, această societate antică a fost descrisă ca existând pe un continent cu sol fertil, apa pure, benefice pentru sănătatea și vigoarea trupului, vegetație abundentă și bogății minerale atât de mari încât clădirile erau poleite cu aur. Sclavii făceau muncile manuale, permițând unei vaste elite să caute cunoașterea. În secolele următoare nu a fost găsită nicio dovadă a existenței Atlantidei.

În 1882, Ignatius Donnelly a publicat lucrarea Atlantis, susținând că toate civilizațiile au moștenit civilizația atlantă.
Enumerând numeroasele paralele dintre culturile antice situate la mari distanțe unele de altele, scriitorul a sugerat că asemănările sunt un rezultat direct al contactului cu atlanții.

Miturile despre Potop și venerarea Soarelui, de pildă ar fi bazate pe niște învățături comune sau ar putea reprezenta reacții la elementele distructive și benefice ale naturii. Cu peste 9000 de ani înainte ca omenirea să poată atinge anumite descoperiri, atlanții au fost creditați cu o tehnologie capabilă să genereze electricitate, să construiască mașini zburătoare și să utilizeze energia nucleară în scopuri pașnice, dar și războinice.

Mulți entuziaști ai mitului Atlantidei consideră că locuitorii continentului pierdut aveau conexiuni cosmice cu extratereștrii și ar fi putut chiar să fie o colonie terestră a exploratorilor din alte lumi. Încă de când Atlantida a fost descrisă pentru prima oară, s-a emis ipoteza că anumiți membrii ai acestei civilizații ar fi scăpat de distrugerile catastrofale și ar fi reuşit să transmită altor popoare cunoștințele lor, cum ar fi limbajul scris sau construcția piramidelor.

Despre această dispariție misterioasă, Platon scrie că atlanții au devenit în timp corupți și lacomi, motiv pentru care au început să invadeze alte teritorii, cu idea de a domina lumea Furios din cauza acestei evoluții, Poseidon a decis să distrugă Atlantida, lovind-o prin cutremure, inundații, până când a fost înghițită de apele oceanului. Distrugerea Atlantidei a fost legată de alte evenimente catastrofale, ca de pildă, Potopul, despre care se amintește în Biblie și Epopeea lui Ghilgameș.

Platon, în lucrările lui, sugerează că Atlantida ar fi fost în oceanul Atlantic, dincolo de coloanele lui Hercules. Există convingerea printre cercetători că un pod de uscat ar fi existat cândva în ocean, întinzându-se între Europa și cele două Americi.
Un asemenea concept al legăturii dintre continente ajută la explicarea similitudinii dinte flora și fauna existente pe continente aflate la mii de kilometri distanță. Un lanț de munți submarini, cunoscuți drept lanțul mezo-atlantic, a fost prezentat ca rămășiță a acestei punți de uscat sau un vestigiu al Atlantidei.

Edgar Cayce, un clarvăzător care citea viețile clienților săi și era de părere că traumele erau cauzate de suferințele din viețile anterioare, a ajutat la popularizarea unei viziuni actualizate a Atlantidei, ca o civilizație superioară ce a dezvoltat avioane, submarine, raze X, dispozitive antigravitaționale, cristale cere se încărcau cu energie de la soare și explozibili puternici. El a emis ipoteza că o explozie puternică s-a produs pe la 50000 î.Hr, ar fi fărâmiţat Atlantida în cinci insule. Cayce pretinde că el însuși a fost preot atlant și ca supraviețuitor al cataclismului, a supervizat construirea Sfinxului și a piramidelor.atlantida Structura de piatră în forma literei J indică drumul spre Atlantida?

În 1940, Cayce a prezis că ruinele Atlantidei se vor ridica din nou, lână Bahamas, la finele anilor 60. În 1967, doi piloți au fotografiat o structură dreptunghiulară în arhipelagul Bahamas. O altă configuraţie de piatră, având forma literei J, a fost identificată de scafandri în largul coastelor insulei Bimini, cea mai mare din arhipelagul Bahamas. Aceasta a fost considerată un drum de piatră. Expedițiile de scufundare de amploare au devenit comune în zonă și unii exploratori au afirmat chiar că ar fi zărit sub apă vestigii de temple, stâlpi și piramide. Structura în forma literei J a devenit cunoscută popular ca drumul Bimini și a produs un viu entuziasm printre adepții lui Cayce.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și