Stranie legătura între Biserica și ezoterism

Bisericile creștine, de la catedrale până la cele mai mici lăcașuri parohiale au fost construite pe locurile unor străvechi izvoare sfinte, grote sacre, temple și școli ale misterelor. În decursul istoriei, asemenea situri au fost considerate portaluri destinate spiritelor. Astro arheologia a demoonstrat că aceste portaluri sunt aliniate cu fenomenele astronomice, fiind menite să canalizeze influxul din lumea spiritelor la momente adecvate.

La Karnak, în Egipt, la răsărit în ziua solstiţiului de vară, o rază subțire de soare pătrunde în templu și străbate aproape 500 de metri prin curți, săli și coridoare, pentru a ajunge în cele din urmă, în întunecimea din Sfânta Sfintelor. Unii creștini vor fi surprinși să afle cât de departe a fost perpetuată această tradiție.. Toate bisericile creștine sunt aliniate din punct de vedere astronomic, orientate spre răsărit în ziua sfântului căruia îi este dedicat lăcașul.

Marile catedrale, de la Notre Dame din Paris la Sagrada Familia din Barcelona, sunt acoperite cu simboluri astronomice și astrologice.
Bazilica Sf. Pertu din Roma este orientată spre est astfel încât, la solstiţiu de vară, se produce exact același efect ca în templul de la Karnaka. În prezent, clerul condamnă ferm astrologia, însă nimeni nu poate nega, spre exemplu, că toate marile festivaluri creștine au la bază fenomene astronomice.

Paștele este celebrat în prima duminică după prima lună plină de după echinocțiul de primăvară, iar Crăciunul e sărbătorit în prima zi după solstiţiul de iarnă, când Soarele la răsărit începe să se deplaseze în mod vizibil în sens invers la orizont. În Biblie, Dumnezeu este numit Elohim. În traducere, Elohim este un plural și înseamnă zei. În Biblie se spune că Dumnezeu a făcut cerul și pământul, după chipul și asemănarea lui.

Traducerea corectă este la început zeii au făcut cerul și pământul după chipul și asemănarea lor. Este o anomalie pe care reprezentanții bisericii o ignoră.  Gândirea ezoterică este preocupată de energiile ce străbat componenta vegetală a organismului.
Dacă am extrage sistemul nervos simpatic din organism și l-am privi ca atare, am vedea că seamănă cu un copac. El este componenta vegetală a corpului uman. Această componentă vegetală se hrănește cu undele luminoase și căldura primite de la Soare. Chinezii susțin că dacă se produce un blocaj în componenta vegetală se produce moartea sau intervine o boală.

Loading...

Chinezii și japonezii pun accent deosebit pe rolul plexului solar în practica spirituală. Dacă privim o statuie reprezentându-l pe Buddha în meditație, vedem o persoană a cărei privire este îndreptată spre interior, centrul meditației, centrul său de gravitație mental și spiritual, fiind abdomenul inferior. Organele corpului vegetal sunt situate în anumite puncte nodale, pe axa verticală a trunchiului și au câte un număr diferit de petale. Punctele nodale se numesc chakra. De exemplu, plexul solar are zece petale, cel din frunte două.

La o lectură atentă, putem constata că Biblia însăși conține anumite aluzii codificate la existența chakrelor. Coarnele cu care este înfățișat Moise reprezintă cele două petale ale punctului nodal, care este fruntea. În Apocalipsă se vorbește despre deschiderea celor șapte peceți, care semnifică deschiderea punctelor nodale Glanda pineală, sau epifza, este de mărimea unei migdale și este situată în profunzimea creierului, la joncțiunea cu măduva spinării.

În fiziologia ezoterică se consideră că, atunci când avem o presimțire, glanda pineală începe să vibreze, iar dacă această vibrație este prelungită cu autorul tehnicilor ezoterice, poate duce la deschiderea celui de al treilea ochi, situat în mijlocul frunții.
Pentru antici, epifiza era un organ de percepție a sferelor superioare, o fereastră ce se deschidea spre strălucirea ierarhiilor spirituale.
Cercetătorii din Toronto au descoperit recent că glanda pineală declanșează formarea melatoninei, hormon grație căruia visăm sau avem halucinații.

Revenind la simbolurile codificate din Geneză, vedem la început că trupul lui Adam era la început amorf și moale, cu piele delicată.
Încălzite de soare, membrele lui Adam au devenit roze, iar mai târziu s-au solidificat. Organismul lui Adam era hermafrodit și se reproducea în mod asexuat. Prin această metodă de reproducere specifică plantelor s-a născut Eva din trupul lui Adam, modelată din cartilajul ceros care îndeplinea pentru Adam funcția de os.

biserica

Urmașii lor se reproduceau asexuat. În vederea susținerii teorie de mai sus, vă spunem despre vizita lui Herodot, în orașul Memfis din Egipt. În cripte vaste, i-au fost arătate șiruri de statui ale foștilor faraoni, întinse aparent la nesfârșit, până în perioade ce se pierdeau în negura vremurilor. Mergând alături de preoți de-a lungul șirurilor, a ajuns la o serie de 354 de sculpturi colosale în lemn, reprezentând ființe care domniseră înainte de Menes, primul faraon uman al Egiptului. Aceste ființe, i-au spus preoții, se născuseră una din cealaltă, adică fără necesitatea unui partener sexual, prin metoda partenogenezei, specifică plantelor.Monumentele, fiecare purtând o plăcuță cu numele, istoricul și perioada, constituiau un document în lemn referitor la de mult încheiata epocă de viață vegetală a omenirii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și