Stoparea procesului de imbatarnire devine realitate in cativa ani

Oamenii de știință au mai făcut un pas important în lupta lor împotriva îmbătrânirii. Un grup de cercetători susţine că a reușit să oprească timpul pentru niște șoareci experimentali, ba mai mult au reuşit să-i facă să întinerească.

Acest experiment șochează întreaga opinie publică şi este demn de luat în considerare pentru descoperirea efectuată. Cercetătorii s-au axat pe scurtarea  telomerilor, care sunt responsabili cu procesul de îmbătrânire. Telomerii sunt fragmente da ADN aflate la extremitățile cromozomilor.

Atunci când un ADN se divide, este posibil să se piardă o mică parte finală a cromozomilor – ceea ce, evident, afectează în mod negativ evoluţia şi funcţionalitatea celulei. Telomerii protejează această parte finală a cromozomilor în procesul de diviziune. În fiecare diviziune însă, telomerii sunt la rândul lor afectaţi şi pierd o mică bucăţică, până se ajunge, după multe diviziuni celulare, să nu mai rămână nimic, iar celula moare. În acest fel corpul uman îmbătrâneşte şi în cele din urmă îşi găseşte sfârşitul.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să producă o enzimă, telomeraza, sub presiunea căreia telomerii nu se mai scurtează. În acest fel îmbătrânirea este stopata fără drept de apel. Iar dacă telomerii se lungesc atunci organismul experimentează o întinerire fără precedent.

În opinia cercetătorilor aceasta metodă poate să fie folosită în viitor pentru a dezvolta organele umane şi atunci când cineva are nevoie de un nou organ să fie înlocuit cu succes. În acest fel handicapul este tinut sub control, iar  durata de viață se poate prelungi foarte mult, chiar şi nelimitat. Singura problemă este că suntem foarte mulți oameni pe această planetă şi nouă tehnologie odată implementată ar duce la suprapopularea planetei. Aceasta ar fi cauza pentru ca omenirea dacă vrea să trăiască mai mult ar trebui să descopere noi planete de locuit.loading...