The news is by your side.

Stiinta oculta aflata in Biblioteca din Alexandria

0

Am fost învățați că Biblioteca din Alexandria a fost înființată de Ptolemeu I, însă la baza dezvoltării sale s-a aflat un personaj pe cât de ciudat pe atât de mistic pe nume Demetrios din Phalere. Născut între anii 354 şi 348 î. Hr., prieten foarte bun cu Aristotel, Demetrios profesa meseria de orator public. În anul 317 a fost ales guvernator al Atenei, pe care a condus-o mai bine de 10 ani.

A fost un conducător exemplar, fiind părintele unor legi esențiale ceea ce l-a ridicat la rangul de arbitru al eleganței în țara sa. A fost primul atenian care şi-a decolorat părul cu apă oxigenată, iar ținutele sale impecabile impuneau respect şi mândrie.

După terminarea mandatului s-a retras în Teba, unde a scris foarte multe lucrări. Una dintre acestea s-a intitulatPrivitor la fascicolul de lumină din cer” şi se crede că opera literară descria ființele extraterestre. În anul 297 î. Hr. Ptolemeu l-a convins să vină în Alexandria unde pune bazele celei mai impresionante biblioteci din toate timpurile.

biblioteca-din-alexandria-376x250 Stiinta oculta aflata in Biblioteca din AlexandriaManuscrisele strânse de-a lungul vremii în Biblioteca din Alexandria au fost adevărate opere literare care conțineau uneori şi informații considerate periculoase la vremea respectivă. Spre exemplu o serie de lucrări scrise de Berose, preot babilonian refugiat în Grecia, descriau mai multe întâlniri pe care babilonienii le-au avut cu extratereștrii. Misterioșii Apkallus, nişte fiinţe asemănătoare cu peştii, ce erau îmbrăcați în haine de scafandru, le-au adus oamenilor primele cunoştinţe științifice. Istoria lumii, scrisă de Berose, descrie cum a reuşit omul să evolueze pe Pământ, fiind ajutat de fiinţe care veneau din cele mai îndepărtate colțuri ale Universului.

Un alt autor renumit ale cărui opere se regăseau în celebra Bibliotecă de la Alexandria, a fost Manethon. Preot şi istoric egiptean, cunoștea foarte bine toate tainele deținute de inițiații egipteni. Numele său se poate traduce căcel iubit de Toth” saucel care deţine adevărul lui Toth„. Luându-ne numai după numele sau putem să ne imaginăm importanţa lucrărilor sale.

Un alt nume celebru care şi-a depus lucrările în Bibliotecă a fost Mochus, despre care se spune că era inițiatorul teoriei atomice. Alte scrieri importante din Alexandria se refereau la transmutarea elementelor, lucrări de magie şi foarte multe pergamente care descriau întâlnirile cu extratereștrii. Din păcate toate aceste opere importante au fost distruse, iar adevărul despre originea omului s-a pierdut odată cu incendierea Bibliotecii din Alexandria. Probabil că nu vom afla niciodată importanta informațiilor care au fost găzduite în această impozantă bibliotecă, dar putem să ne imaginăm că viziunea asupra vieţii ar fi fost alta dacă scrierile din imensa bibliotecă ar fi fost cunoscute.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și