Știință antică! Piatra ar avea capacitatea de a înmagazina sunetul sau informația

Știință antică! Piatra ar avea capacitatea de a înmagazina sunetul sau informația

În arheologie se utilizează de câțiva ani un nou instrument cu ajutorul căruia specialiștii speră să elucideze anumite mistere.

Vechile monumente, cum ar fi piramidele, au o anumită acustică și emit sunete. Fenomenul nu este elucidat, dar cercetătorii sunt convinși că sonarul îi va ajuta să dezlege aceste mistere.

Cercetătorii japonezi au fost primii care au utilizat sonarul în platoul Gizeh. Au mai fost detectate mase metalice și surse de radioactivitate.

Ciudata acustică de la piramidele din Egipt i-a făcut pe cercetători să afirme că sunetul a avut o importanță primordială în vechile culturi.

Construcțiile megalitice

Același interes pentru sunet îl au șamanii, dar și preoții tibetani. Pentru vechii sumerieni sunetul era cel mai important lucru. Cuvintele se formau în funcție de rezonanța lor și nu din alte considerente.

Loading...

În culturile preantice incantația era obligatorie în toate ritualurile. Cercetătorii au măsurat și analizat acustica și sunetele emise de Pământ. El cântă în fa diez.

Puse cap la cap, toate aceste informații, s-a constatat că și templele subterane din Sicilia și Malta au o acustică deosebită. Aceeași situație pentru Șinca Veche, România.

Se spune că mayașii aveau capacitatea cu ajutorul sunetelor de a impresiona pietrele. Piatra ar avea capacitatea de a înmagazina informația și a o reactiva, în caz de necesitate.

Piatra este un disc care stochează informații. Pentru a ajunge la performanța de a primi informații de la pietre trebuie activată emisfera dreaptă a creierului, cea care este responsabilă de emoții și creativitate.

Specialiștii susțin că templele megalitice produc modificări ale conștiinței. Nivelul vibrațiilor poate ajunge la 110 Hz și deplasează activitatea cerebrală către cortexul prefrontal, antrenând o dezactivare a activității emisferei stângi, răspunzătoare de rațional și logică.

Specialiștii au realizat un test pe 30 de persoane. Frecvențele au alternat între 90 și 110 Hz. La 110 Hz, activitatea emisferei stângi s-a diminuat.

Construcție misterioasă

Se spune că atlanţii cunoșteau sonologia, știința sunetului, pe care o utilizau în călătoriile lor interioare. Balenele, delfinii, emit sunete care formează o muzică misterioasă. Pentru popoarele preantice sunetul era magic.

Pentru omul modern limbajul a luat locul sunetului. Este o evoluție sau o involuție? Preoții tibetani ajung în transă datorită sunetului, respectiv a frecvenței, texturii, culorii și ritmului sunetului.

loading...

Related posts