Stephen Hawking:”Tehnologia extraterestra poate exista dincolo de materie”

Stephen Hawking:”Tehnologia extraterestra poate exista dincolo de materie”

Celebrul fizician Stephen Hawking a făcut o declaraţie interesantă cu privire la posibila viitoare întâlnire cu extratereştrii, care în cele din urmă s-ar solda cu dezechilibrarea civilizaţiei umane. Consecinţele ar fi destul de grave pentru ca orice civilizaţie avansată din acest Univers ar avea un impact violent asupra omului. În primul rând tehnologia de care dispun extratereştri ar fi imposibil de înţeles de către om.

De exemplu, o tehnologie cu peste un milion de ani avans faţă de ceea ce cunoaştem noi în prezent ar putea să nu fie creată din materie, să nu aibă o formă fixă şi nici să nu fie palpabilă. Aceasta ar putea să depăşească chiar şi bariera timpului sau a spaţiului şi atunci ar fi imposibil de înţeles pentru omul din zilele noastre.

„Aşa cum acum cinci sute de ani nimeni nu ar fi putut înţelege ideea de calculatoare, internet sau programare, nici noi nu am putea nici măcar percepe o tehnologie care ar depăşi limita fizică, spaţială sau chiar temporală.”, susţine Hawking.

Se poate să existe la un nivel, necunoscut nouă încă, cineva sau ceva care organizează electronii, materia şi tot ceea ce percepem în jurul nostru. Ar putea să fie tehnologia unei civilizaţii foarte avansate care pur şi simplu a creat întreg spaţiul şi timpul cu o tehnologie care nu foloseşte materia aşa cum o cunoaştem noi. Dacă s-ar produce o întâlnire între oameni şi această civilizaţie este lesne de înţeles că omul nu numai că nu ar înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în momentul respectiv, dar este posibil ca totul să se desfăşoare la un nivel care depăşeşte faza materiei.

Pentru om totul se rezumă la materie şi informaţie, dar şi dincolo de acestea poate exista şi altceva. În acest fel am putea să ne dăm seama cât de insignifianţi suntem şi câte milioane de ani ne despart de fiinţele cu adevărat inteligente. Omul nu ar putea să se mai adapteze noilor condiţii şi ar atinge extincţia.

Loading...
loading...

Related posts