Take a fresh look at your lifestyle.

Stephen Hawking: ”Universul nu este creația lui Dumnezeu”

9

Dumnezeu nu a creat Universul, iar Big Bang-ul a fost consecința inevitabilă a legilor fizicii. Atâta timp cât există o lege precum gravitația, Universul poate fi creat chiar și din nimic. Aceasta este concluzia celebrului fizician Stephen Hawking cu privire la divinitate și Univers.

Unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă, care și-a dedicat întreaga viața pentru elaborarea a două mari și importante teorii, teoria generală a gravitației a lui Albert Einstein și teoria cuantică, este convinsă că Dumnezeu nu există. Universul nu a fost creat de Dumnezeu, ci acesta putea să se nască și să se dezvolte datorită legii gravitaționale.

În timpurile de astăzi, se dezvoltă numeroase teorii cu privire la Univers. Acestea au menirea să facă lumină o dată pentru totdeauna cu privire la Univers și la originea sa. Cine a creat Universul și cum este posibil ca el să evolueze singur?

Această întrebare l-a măcinat pe faimosul fizician britanic Stephen Hawking în ultimii 30 de ani. În acest timp, fizicianul a lucrat la elaborarea a două teorii, care odată finalizate vor schimba pentru totdeauna perspectiva omului asupra vieții. 

Pornind de la aceste două teorii, Hawking este convins că Universul nu a avut nevoie de intervenție divină pentru a se naște.

Loading...

”Atâta timp cât există o lege a fizicii precum cea gravitațională, Universul a putut să se nască din nimic. Universul a fost capabil să-și înceapă existența pe cont propriu.”, susține  Hawking. Fizicianul sugerează că nu este nevoie de existența lui Dumnezeu pentru ca acest spațiu imens să existe și că s-a născut singur și se dezvoltă bazându-se pe legile fizicii.

univers

”Dacă descoperim o teorie completă, cu timpul toți oamenii vor înțelege că nu este nevoie de prezența lui Dumnezeu pentru ca Universul să existe. Cu toate acestea, dacă într-un final vom demonstra acest aspect, acesta ar fi raționamentul suprem la care poate ajunge omul. În acest fel, omul va ajunge să cunoască mintea lui Dumnezeu.”, susține fizicianul britanic.

 

loading...