Stephen Hawking: ”Universul nu este creația lui Dumnezeu”

9

Dumnezeu nu a creat Universul, iar Big Bang-ul a fost consecința inevitabilă a legilor fizicii. Atâta timp cât există o lege precum gravitația, Universul poate fi creat chiar și din nimic. Aceasta este concluzia celebrului fizician Stephen Hawking cu privire la divinitate și Univers.

Unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă, care și-a dedicat întreaga viața pentru elaborarea a două mari și importante teorii, teoria generală a gravitației a lui Albert Einstein și teoria cuantică, este convinsă că Dumnezeu nu există. Universul nu a fost creat de Dumnezeu, ci acesta putea să se nască și să se dezvolte datorită legii gravitaționale.

În timpurile de astăzi, se dezvoltă numeroase teorii cu privire la Univers. Acestea au menirea să facă lumină o dată pentru totdeauna cu privire la Univers și la originea sa. Cine a creat Universul și cum este posibil ca el să evolueze singur?

Această întrebare l-a măcinat pe faimosul fizician britanic Stephen Hawking în ultimii 30 de ani. În acest timp, fizicianul a lucrat la elaborarea a două teorii, care odată finalizate vor schimba pentru totdeauna perspectiva omului asupra vieții. 

Pornind de la aceste două teorii, Hawking este convins că Universul nu a avut nevoie de intervenție divină pentru a se naște.

”Atâta timp cât există o lege a fizicii precum cea gravitațională, Universul a putut să se nască din nimic. Universul a fost capabil să-și înceapă existența pe cont propriu.”, susține  Hawking. Fizicianul sugerează că nu este nevoie de existența lui Dumnezeu pentru ca acest spațiu imens să existe și că s-a născut singur și se dezvoltă bazându-se pe legile fizicii.

univers - Stephen Hawking: ''Universul nu este creația lui Dumnezeu''

”Dacă descoperim o teorie completă, cu timpul toți oamenii vor înțelege că nu este nevoie de prezența lui Dumnezeu pentru ca Universul să existe. Cu toate acestea, dacă într-un final vom demonstra acest aspect, acesta ar fi raționamentul suprem la care poate ajunge omul. În acest fel, omul va ajunge să cunoască mintea lui Dumnezeu.”, susține fizicianul britanic.

 

loading...
9 Comentarii
 1. Chirita Ramono spune

  Dar el nu poate accepta în starea în care se află, existența divinității. Ar trebui să înțeleagă și motivul pentru care a fost pedepsit și asta este greu, foarte greu.

 2. anonim spune

  Stephen Hawking habar nu are despre ce vorbeste. Dumnezeu nu se gaseste in planul energetic-material, ci in planul spiritual-informational, al legilor care stau la baza evolutiei Universului.

 3. Sorin spune

  Multi dau teori si legi ca sa manance bani oamenilor exact ca si politicieni oameni fara nici un scop in viata, doar sa fure,sa isi arete maretia si desteptaciunea ,pe care ei o cred.

 4. Andrei Rez spune

  Cand o sa il strige la catalog,sa il vad eu pe unde scoate camasa….

 5. Jan Valjean spune

  Asa ceva debiteaza unul dintre cei mai inteligenti oameni de pe Planeta ? Pai ce diferenta este intre teoria lui nedemonstrabila vreodata si materialismul dialectic marxist-leninist ? Vai si-amar de sufletul lui chinuit !

 6. Ghiță spune

  Pe cât este de deștept pe atâta este și de prost…el de fapt este supărat pe Dumnezeu că la pedepsit pentru necredința lui…dar nu recunoaște

 7. simona spune

  Dar daca si Nimicul e ceva?De unde stie el ca acolo unde spunem noi oamenii ca nu exista nimic e adevarat ?Doar pt ca nu avem simturi dezvoltate si aici luati ex animalelor elefantii aud undele foarte joase ,oamenii nu ,delfinii au ecolocatia ,noi a trebuit sa facem aparatura pt asta ,etc.Si imi pare rau dar avem nevoie de o tehnologie extraordinara pt a vedea ceace ochii nostrii nu pot .Noi vorbim de atomi dar nu putem sa-i vedem ,masuram energia protonilor ,electronilor si mai nou am descoperit ca si acestia la randul lor sunt alcatuiti din ceva mult mai mic quarci (sper ca-am scris bine)si inca ceva.Abia anul trecut 2017 au masurat campul gravitational,de vazut nu se vede si sa avem pardon nici nu -l simtim pt ca nu avem cu ce sa-l comparam .Problema nu-i ce spune omul acela ci felul in care altii s-au gandit sa bage pe gat publicului ce spune el .Stim ca exista magnetism care-i format din unde care vibreaza ,deci noi masuram ceva, vibratia dar nu vedem undele magnetice sau luam lumina e tot vibratie pe asta o vedem pt ca vibreaza pe frecventa naostra .Oamenii sunt alcatuiti din celule ,orice celula vie vibreaza si se misca dar totul e dat de viteza cu care o face .Dumnezeu sau Creatorul sau cum vreti sa-I ziceti exista ,nu inseamna ca daca nu vedem ceva acel ceva nu exista .Sigur avem informatii eronate despre Acel Ceva care sustine rotatia stelelor care preface o nebuloasa intr-un sistem solar , cu o stea in jurul caruia se invart planete si daca noi nu vedem viata ca a noastra pe celelalte planete nu inseamna ca acolo nu exista plante ,animale sau creaturi cu constiinta ,poate doar sunt in stare fluidica si noi nu avem aparatura sa -i vedem ,ca simturi sigur nu avem.Poate vibreaza pe unde foarte diferite de ale noastre si atunci sigur nu vedem .Cititi Scarlat Demetrescu Din tainele vietii si ale universului(e online )Ve-ti ramane fascinati de cunostiintele acelui om care a scris carte prin anii 30 dar care avea cunostinte despre tehnologie si fenomene care s-au explicat in ultimii ani .cititi tot online Ordinea universala a crearii materiilor de inginer nuclear M T Cheshe.Cititile in ordinea asta credeti-ma va vor raspunde la multe intrebari atat spirituale dar si fizica cunoscuta de noi va devenii nu numai simplista si pe intelesul oricaruia dar vom vedea si intelege lucruri si fenomene care pana mai ieri nu existau pt majoritatea dintre noi .Sincer avem nevoie de tehnologie ,de D-ZEU ,dar si de mult adevar in vietile noastre,omul acesta Hawking e doar un om cu o idee ,de demostrat nu are cum sa demonstreze acea teorie si noi nu trebuie sa -l uram ,ci doar sa cerem Creatorului indurare pt sufletul lui si a celor care pun ca adevar de netagaduit aceasta teorie .E doar o teorie ca sa ne-o demonstreze ar trebuii sa ne aduca date de la facerea lumii .Nu poate nici un pamantean sa faca asta pt ca nu exista atuci deci….

  1. SPINOZA spune

   SIMONA,,observatia ta deosebit de analitica imi intareste convingerea
   ca dincolo de materie exista CEVAUL NEEXPLICAT fizic ,ca nu este totul
   supus simturior noastre limitate ,este dincoloi de noi ,de puterea noastre de intelegere .

 8. ana spune

  „Există o lege a gravitației ,dar nu există Dumnezeu !” … există și fizicieni tîmpiți ! Puteți „descoperi” teorii și legi ale fizicii care nu au nimic palpabil …sunt pure teorii pe care nu le poate contrazice nimeni,atît sunt de absurde … iar ceea ce se confirmă clipă de clipă exact cum scrie Biblia , este ireal… Fantastic pînă unde își permit unii să exagereze…

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.