Bizar

Stephen Hawking: Trebuie să evadăm de pe Terra, pentru a supravieţui

Specia umană nu va reuşi să supravieţuiască încă 1.000 de ani, dacă nu va reuşi să evadeze după „fragila” Terra, atrage atenţia fizicianul Stephen Hawking, în cadrul unei lecturi despre univers, spunând că trebuie neapărat să ne extindem în afara Pământului.

Vorbim în cadrul Universităţii Oxford, Stephen Hawking a spus că este necesar să continuăm să ne extindem în spaţiu pentru „viitorul umanităţii”.

„Nu cred că vom supravieţui 1.000 de ani fără să evadăm de pe această planetă fragilă a noastră”, a afirmat fizicianul, citat de Russia Today.

Remarca acestuia a venit după ce în ianuarie 2016 a spus că în următorii 100 de ani oamenirea nu va reuşi să colonizeze planeta Marte şi că rasa umană trebuie să fie foarte atentă în ceea ce priveşte timpul, din acest punct de vedere.

La finele lunii octombrie, Stephen Hawking avertiza că rapiditatea cu care se dezvoltă inteligenţa artificială ar putea duce la extincţia speciei umane.

Hawking - Stephen Hawking: Trebuie să evadăm de pe Terra, pentru a supravieţui

Acesta explica, în timpul unei conferinţe, că proiectarea unor maşinării care ar gândi singure, având posibilitatea de-a deveni mai inteligente decât oamenii, ar duce la preluarea controlului de către ele.

loading...

Realitatea.net

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top