Stiinta

Stephen Hawking susține că Particula lui Dumnezeu poate distruge Universul

Stephen Hawking, celebrul fizician britanic, avertizează că descoperirea și exploatarea elementului cunoscut sub numele de „particula lui Dumnezeu” va duce la distrugerea Universului și implicit a planetei noastre.

Odată cu dezvoltarea tehnologică, numeroase descoperiri ale fizicii cuantice ridică provocări oamenilor de știință. Așa s-a întâmplat și cu Particula lui Dumnezeu, element descoperit în urma testelor realizate de acceleratorul de particule CERN din Elvetia, în 2012. Această particulă este una de bază pentru menținerea structurii Universului nostru.

Conform declarațiilor lui Hawking, oamenii de știință ar trebui să fie temători atunci când vine vorba despre acest element pentru că testat cu aparatura nepotrivită ar putea produce haosul și implicit Apocalipsa Universală. Particula lui Dumnezeu este un element destul de fragil, cu o capacitate incredibilă de distrugere. În principal, distrugerea se bazează pe comprimarea raportului spațiu-timp, ceea ce ar duce la dizolvarea Universului chiar înainte să ne dăm seama ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Particula are potenţialul de a deveni instabilă la un anumit nivel de energie. Asta înseamnă că universul ar putea fi scena unei catastrofe și noi nici măcar nu am realiza când s-ar întâmpla”, a spus Hawking.

Probabil că în viitorul apropiat omul nu va poseda tehnologia necesară pentru a testa și înțelege particulele care stau la baza Universului și în acest fel atenționarea celebrului fizician englez nu este decât o ipoteză aplicabilă viitorul îndepărtat.

cern - Stephen Hawking susține că Particula lui Dumnezeu poate distruge Universul

Ce este Particula lui Dumnezeu?

Bosonul Higgs, numit așa după fizicianul scoțian Peter Higgs și supranumit „Particula Dumnezeu”, este o particulă elementară ipotetică din familia bosonilor, despre care se crede că face parte din mecanismul care conferă masă celorlalte particule elementare. Căutarea unei dovezi a existenței sale a început în anii 1960. În 2011, particula era căutată cu ajutorul acceleratoarelor de particule, în special cu acceleratorul LHC de lângă Geneva, Elveția.

Bosonul Higgs, dacă ar exista, ar putea fi să rezulte de la coliziunea a doi protoni de înaltă energie, dar ar avea o viață foarte scurtă, după care se dezintegrează în alte particule — încă un motiv de ce existența sa este greu de dovedit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top