STEPHEN HAWKING, SFÂNTUL GRAAL AL FIZICIENILOR

Acum 33 de ani, medicii britanici nu îi mai acordau nicio șansă de viață marelui om de știință Stephen Hawking. Au vrut să-l debranșeze de la aparate, dar familia s-a împotrivit.

La vârsta de 21 de ani, Hawking a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Medicii susțineau că mai are de trăit cinci ani. Hawking a fost un luptător și a învins boala, trăind până la vârsta de 76 de ani. Geniul său a rămas nealterat de boală.

S-a spus că a fost un fenomen de longevitate și nu numai. Țintuit într-un scaun cu rotile, comunica cu ajutorul unui aparat. Hawking a revoluționat fizică cu câteva teorii care rămân în istoria umanității.

În ciuda problemelor de sănătate, Hawking avea umor. Își îndemna studenții să aibă privirea îndreptată către cer și nu în pământ. Trebuie să dezlegăm tainele Universului, spunea el.

Ce a lăsat după el, Hawking?


Găurile negre au fost un subiect pe care Hawking l-a cercetat zeci de ani. El a demolat mitul conform căruia găurile negre sunt o închisoare eternă pentru toate obiectele care pătrund în ele.

Loading...

Găurile negre sunt porți de trecere către alte dimensiuni. Un astronaut care cade într-o gaură neagră nu rămâne prizonier în ea. El trece într-o altă dimensiune, susținea Hawking. Nu ne întoarcem în Universul nostru. Călătorim către un Univers necunoscut, o altă dimensiune.

Găurile negre nu sunt chiar atât de negre

Această afirmație o făcea celebrul fizician, acum câțiva ani. El a preluat teoriile lui Einstein și le-a dezvoltat, susținând că Universul în care trăim are patru dimensiuni. Vidul nu este inert, declara Hawking. El este influenţat de materia cosmică și de gravitație.

Femeile din viața lui Hawking


Cu toate că a fost grav bolnav, viața sa personală a fost tumultoasă. A iubit două femei. Prima a fost Jane, profesoară de latină, cu care a avut trei copii. După 31 de ani de mariaj, în anul 1991, cei doi se despart, iar Hawking face o pasiune devastatoare pentru infirmiera lui, Elaine.

Stephen Hawking

În momentul în care s-au cunoscut, Elaine era soția unui fizician care i-a realizat lui Hawking echipamentul vocal cu ajutorul căruia comunica.

În anul 2006, cei doi divorțează, Elaine fiind acuzată de abuz fizic împotriva marelui fizician. Prima soție a lui Hawking, Jane, a depus plângere la poliție pentru că fostul său soț era abuzat fizic și nu dispune de îngrijirile medicale necesare. Hawking a refuzat să depună mărturii în acest sens, cu toate că existau semne evidente ale agresiunii.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...