The news is by your side.

Stephen Hawking: „Dumnezeu nu a creat Universul. El nu există!”

0

Dumnezeu nu a creat Universul, ci Big Bangul, privit ca o consecință inevitabilă a legilor fizicii, se face vinovat pentru spațiul vast în care trăim. Această declarație aparține unuia dintre cei mai mari fizicieni ai tuturor timpurilor, Stephen Hawking.

Universul trebuie privit precum un conglomerat de legi ale fizicii, care interacționează între ele, fără un scop anume. Aceste legi s-au născut din nimic și nu au avut nevoie de creație, iar interacțiunea lor a avut precum consecință finală vastul spațiu din care facem parte. Creația Universului nu trebuie atribuită lui Dumnezeu, așa cum o sugerează religia, ci mai degrabă evenimentului misterios pe care îl cunoaștem sub numele de Big Bang.

Mai mult de atât, fizicianul susține că Dumnezeu nu există, cel puțin din perspectiva religioasă și atunci nu ar avea cum să creeze nici Universul, dar nici oricare altă ființă.

„Pentru că există o lege precum gravitaţia, Universul poate să apară şi apare din nimic”, a declarat Hawking. Așadar, fizicianul respinge cu vehemență ideea globală de Dumnezeu și atribuie totul pe seama legilor fizicii. Acestea se nasc din nimic și pentru a menține echilibrul universal îți îndeplinesc funcţiile.

Pentru că există o lege precum gravitaţia, Universul poate să apară şi apare din nimic. Aceasta este o altă părere care a iscat numeroase controverse în rândul celorlalți fizicieni, dar cu toate acestea Hawking susține că teoria sa este corectă. Universul nu are nevoie de Dumnezeu pentru a funcționa și mai mult ca sigur nu îți găsește nici măcar locul în raportul spațiu-timp.

De cealaltă parte, numeroși oameni ai Bisericii, precum și cercetători, sunt de părere că teoriile lui Hawking sunt de-a dreptul șocante pentru că Dumnezeu este exclus din ecuație.

Jonathan Henry Sacks, rabinul şef al Congregaţiilor evreieşti unite din Commonwealth, a declarat că Hawking face erori elementare de logică. „Există o diferenţă între ştiinţă şi religie. Ştiinţa se ocupă cu explicarea fenomenelor. În religie este vorba despre interpretarea lor. Biblia pur şi simplu nu este preocupată de modul în care Universul a apărut.”

univers Stephen Hawking: "Dumnezeu nu a creat Universul. El nu există!"

Deocamdată, religia și știința oferă două perspective diferite asupra creației și din acest motiv adevărul absolut există dincolo de înțelegerea omului. Probabil că în clipa în care cele două se vor unifica, vom afla cu adevărat cine este Dumnezeu și tot ceea ce a stat la baza declanșării Big Bang-ului.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și