Stephen Hawking avertizează că omenirea trebuie să se oprească din a mai căuta civilizații extraterestre

0

După difuzarea documentarului pe Discovery Channel cu privire la civilizaţiile extraterestre, comentariu Stephen Hawking, laureat al premiului Nobel pentru fizică, spiritele în lumea științifică și nu numai, au început să se încingă. În comentariul său el face un nou apel la lumea științifică de a înceta experimentele prin care se încearcă un contact cu civilizațiile extraterestre.

Cu ceva timp în urmă, apelul său a fost considerat ca o alarmă falsă și lumea științifică și-a văzut în continuare de cercetări și experimente privind un posibil contact cu civilizațiile extraterestre. Potrivit comentariului său, în univers există diferite forme de viață și omenirea ar trebui să fie vigilentă și pregătită din toate punctele de vedere unei astfel de întâlniri.

După difuzarea documentarului, mai mulți oameni de știință s-au alăturat apelului făcut de Hawking, considerând că întâlnirea cu extratereștrii poate fi catastrofală pentru omenire și planeta Pământ.
Planeta noastră dispune de rezerve uriașe de zăcăminte și alte surse de energie, pe care nicio civilizație extraterestră nu le-ar rata.

Hawking susține că omenirea a făcut mari progrese în genetică. În acest sens, el a vorbit despre un cip inventat în SUA, care poate detecta ADN-ul extraterestru. Acest cip va fi introdus în primul robot care va ajunge pe planeta Marte. Specialiștii de la NASA speră că operațiunea va fi un succes și vor fi aduse pe Pământ primele probe privind existența extraterestră. Robotul va aduce pe Pământ praf și roci de pe Marte, în care specialiștii speră că vor descoperi probe ale ADN-ului extraterestru.

Enrico Fermi, fizician, a recunoscut faptul că în univers sunt civilizații extraterestre, însă omenirii îi lipsește o probă care să fie esențială în susținerea acestei teze. Americanii au propus o soluție care poate părea paradoxală. Ei au stabilit timpul mediu, din galaxia noastră la 1000 de ani. Pământenii au transmis semnale radio în univers în ultimii 100 de ani. Americanii cred că în galaxia noastră sunt peste 200 de civilizații extraterestre.

Britanicii au mers mai departe cu calculul și susțin că sunt 350 de civilizații extraterestre în univers. Numărul maxim al acestora poate să atingă 38000. Cu toate că semnalele radio trimise de pământeni în univers au fost foarte multe, nu au fost primite multe răspunsuri la ele.

În anul 1977, la observatorul din Ohio a fost recepționat un semnal intens, care a durat 37 de secunde.
Acest semnal provenea din constelația Săgetător. În anul 2004, la observatorul din Porto Rico a fost recepționat un semnal care provenea de la granița dintre constelația Berbec și Pește.

ozn1 - Stephen Hawking avertizează că omenirea trebuie să se oprească din a mai căuta civilizații extraterestre

O altă descoperire care a uimit lumea științifică a fost descoperirea unei planete care se află în apropierea planetei Pământ și care pare a fi o copie fidelă a Soarelui, dar în primele stadii de evoluție. Hawking rămâne la ideea sa, privind întâlnirea cu extratereștrii și susține că transmiterea de semnale radio în univers va atrage asupra Pământului atenția extratereștrilor care vor distruge omenirea și vor devenii stăpânii planetei albastre.

Rămâne de văzut dacă trebuie să ne bucurăm pentru fiecare descoperire făcută în acest sens, sau trebuie să ne facem griji pentru viitorul apropiat. Avem multe lucruri de făcut pe Pământ, De ce privim dincolo de planeta noastră?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și